Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) συνεχίζει την αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των μεγάλων νοσοκομείων, παράλληλα με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της χώρας.

Ένα από τα πιο σημαντικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Κύπρου, το Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», επεκτείνεται, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσφορά του στη μητέρα και στο παιδί. Τα έργα εντάσσονται στο σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας αλλά και στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσω του ΣΑΑ, τα αναπτυξιακά έργα στο Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» θα επιχορηγηθούν με σημαντικά κονδύλια, ώστε να διασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας αλλά και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν μελλοντικές νέες υγειονομικές κρίσεις.

Νέα κτήρια και ανακαινίσεις

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» (ΝΑΜ ΙΙΙ), ο Οργανισμός προβαίνει:

• Στη δημιουργία Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ)

Στον χώρο του ΝΑΜ ΙΙΙ θα δημιουργηθεί νέο κτήριο για το τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών, εξειδικευμένο στα παιδιά. Το νέο κτήριο θα περιλαμβάνει ειδική μονάδα ΤΑΕΠ, παιδονευρολογική κλινική, μονάδα εγκαυμάτων και χειρουργική μονάδα, και τέλος κλινική γενετικής και σπανίων νοσημάτων.

• Στην ανακαίνιση της Παιδιατρικής Χειρουργικής

Η μονάδα παιδιατρικής χειρουργικής, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτηρίου, πρόκειται να ανακαινιστεί, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά αλλά και λειτουργικά, ενώ η ανακαίνιση θα αφορά και τις κτηριακές υποδομές της μονάδας.

• Στην ανακαίνιση της Γυναικολογικής Κλινικής

Η κλινική γυναικολογίας και μαιευτικής βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτηρίου, ενώ καταλαμβάνει περί τα 1100 τετραγωνικά μέτρα. Η ανακαίνιση αφορά τη διαμόρφωση μονόκλινων δωματίων νοσηλείας, έναντι των υφιστάμενων τετράκλινων, στα οποία θα δημιουργηθούν και χώροι υγιεινής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Χρηματοδότηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Τα έργα στο Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» χρηματοδοτούνται, από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για τα προαναφερθέντα έργα να ανέρχεται στα €23.426.000 πλέον ΦΠΑ.

Σημείο αναφοράς

Το Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για τις ανάγκες της μητέρας και του παιδιού στην Κύπρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του από το 1984. Αποτελεί σημείο αναφοράς για δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά, ενώ είναι στελεχωμένο με μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών, σε κάθε του τμήμα. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ενώ τα ποσοστά θνησιμότητας είναι κάτω του 2%, ποσοστό από τα χαμηλότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου.