Στην ακύρωση επέμβασης 3χρονου αγοριού προέβη νοσοκομείο στη Γερμανία, το οποίο ανέλαβε να χειρουργήσει το παιδί που πάσχει από  καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews η μεταφορά του ακυρώθηκε διότι οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι και το νοσοκομείο δεν τους επιτρέπει να μεταβούν εκεί, καθώς η Γερμανία δεν δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες να εισέλθουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου είχε διευθετήσει τη μεταφορά του παιδιού και θα ταξίδευε σήμερα το πρωί με  air ambulance για τη Γερμανία, αλλά το νοσοκομείο ενημέρωσε χθες βράδυ πως εάν δεν εμβολιαστούν οι γονείς δεν μπορούν να δεχτούν το παιδάκι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μάλιστα έγιναν προσπάθειες να συνοδευτεί το παιδί από τρίτο πρόσωπο, το οποίο έχει λάβει το εμβόλιο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει τα παιδιά να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους. 

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσπάθειες όπως το 3χρονο αγοράκι μεταφερθεί στο Ισραήλ, αλλά η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική, με το Νοσοκομείο στο Ισραήλ να ενημερώνει πως δεν μπορεί να το δεχτεί εάν οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι, καθώς ούτε το Ισραήλ δέχεται είσοδο ανεμβολίαστων στη χώρα. 

Το 3χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο. 

Όσον αφορά την  περίπτωση του παιδιού ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δήλωσε, «Θέλω να αναφέρω ότι είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό το γεγονός, ότι στερείται θεραπεία σε ένα μικρό παιδάκι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι». Πρόσθεσε επίσης πως ως Υπουργείο Υγείας σέβεται τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν άλλες χώρες, και πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που μπορούσαν να γίνουν.