Viral έχει γίνει ένα βιντεο που καταγράφει τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι 160χλμ/ώρα παρέσυραν ένα σταθμευμένο αεροσκάφος και το έριξαν πάνω σε μία σκάλα. Οι ριπές των ανέμων έπληξαν το αεροδρόμιο Aeroparque Jorge Newbery στο Μπουένος Άιρες την Κυριακή.

Συγκερκιμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, το Boeing 737-700 της Aerolineas Argentinas παρασύρθηκε κατά μήκος του διαδρόμου προσγείωσης προς τη σκάλα που χρησιμοποιούν οι επιβάτες για να επιβιβαστούν, προτού πέσει πάνω της, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος καθώς το αεροσκάφος γύρισε στο πλάι.

Υπέστη ζημιές το αεροσκάφος – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Το αεροσκάφος ηλικίας 17 ετών με νηολόγιο LV-CAD υπέστη ζημιές και η επόμενη προγραμματισμένη πτήση του προς το διεθνές αεροδρόμιο Mendoza Governor Francisco Gabrielli το πρωί της Κυριακής ακυρώθηκε, ενώ το αεροσκάφος καθηλώθηκε για επισκευές.

Σε ανακοίνωσή της, η Aerolineas Argentinas αναφέρει: «Η Aerolíneas Argentinas αναφέρει ότι λόγω της ισχυρής καταιγίδας που επηρέασε κυρίως τη λειτουργία της Aeroparque, 100 πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ο ίδιος αριθμός πτήσεων έχει υποστεί καθυστερήσεις και αναβολές».

Η εταιρεία ανέφερε ότι ενδέχεται να συνεχίσει «να προβαίνει σε τροποποιήσεις ή/και ακυρώσεις κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πρωινή καιρική κατάσταση, καθώς και από το διακοπτόμενο κλείσιμο των αεροδρομίων λόγω ηλεκτρικής δραστηριότητας».

Σημειώνεται ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή και τη γειτονική Ουρουγουάη το Σαββατοκύριακο, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές και στο Μπουένος Άιρες.

Δείτε το βίντεο

in.gr