Επιφυλάσσονται με κλιμάκωση των μέτρων οι γιατροί των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, δήλωσε στον ACTIVE ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, επιμένοντας ότι εργάζονται σε μη ασφαλείς συνθήκες και σε υποστελεχωμένα τμήματα.

«Δικαιούνται και επιβάλλεται οι γιατροί να ξεκουραστούν ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας. Δεν υπάρχει επιχειρησιακό πλάνο και αν υπάρχει να μας το παρουσιάσουν, εξηγώντας μας σε κάθε πόλη το ΤΑΕΠ πόσους γιατρούς θα έπρεπε να έχει, ανάλογα και με τον πληθυσμό που καλούνται να εξυπηρετήσουν», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για το 2022 υπέβαλαν παραίτηση δύο γιατροί του ΤΑΕΠ Λεμεσού, θέσεις οι οποίες πως είπε ο κ. Κούμας, προκηρύχθηκαν προς δεκαπενθημέρου. Έχει πρόβλημα το μοντέλο, τόνισε ο κ. Κούμας, λέγοντας ότι στο τέλος της ημέρας την ευθύνη την έχουν οι γιατροί, οι οποίοι δεν βοηθούνται από τις διοικητικές αποφάσεις.

«Οι γιατροί κουράστηκαν να στέλνουν επιστολές στον ΟΚΥπΥ, χωρίς ανταπόκριση», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ και διερωτήθηκε ποιο επιχειρησιακό πλάνο επιβάλλει στους γιατρούς των ΤΑΕΠ, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα, να εκτελούν και χρέη στους θαλάμους βραχείας νοσηλείας με COVID.

Active Radio