«Μπορεί πολύ εύκολα να έρθει ένας εκπρόσωπος του ΟΑΥ και ένας εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ μαζί μας την ημέρα που πάμε στο νοσοκομείο για να πάρουμε φάρμακα και αναλώσιμα. Να ζήσει από κοντά όλες τις διαδικασίες, να ταλαιπωρηθεί μαζί μας μήπως και κατανοήσει κάποιος την κατάσταση και αρχίσουμε σοβαρά να μελετάμε αλλά και να εφαρμόζουμε λύσεις». Κραυγή απόγνωσης από τους χρόνιους ασθενείς. Οι διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, «υποχρεώνουν σοβαρά ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους να ταλαιπωρούνται στην καλύτερη περίπτωση μόνο μια φορά του μήνα». Οι σύνδεσμοι ασθενών ένας – ένας αλλά και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου για όλους, έχουν αποταθεί πολλές φορές στους δύο αρμόδιους Οργανισμούς ζητώντας αλλαγή των διαδικασιών και παραχώρηση διευκολύνσεων. 

«Καταρχάς έχουμε τη συχνότητα με την οποία ένας ασθενής πρέπει να επισκέπτεται κάποιο κρατικό φαρμακείο για να πάρει φάρμακα και αναλώσιμα», ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας και εξήγησε ότι «πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ οι ασθενείς έπαιρναν αποθέματα φαρμάκων και αναλωσίμων για τρεις μήνες. Με την εφαρμογή του ΓεΣΥ τα αποθέματα που παίρνουμε αρκούν μόνο για έναν μήνα. Θέσαμε αίτημα όπως κάποιες κατηγορίες ασθενών εξαιρεθούν και τους δίνονται αποθέματα για τρεις μήνες. Μετά από συζήτηση με τον ΟΑΥ καταλήξαμε στους δύο μήνες αλλά έχει παρέλθει ένας και πλέον χρόνος από τότε και δυστυχώς, οι ασθενείς εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται». 

Αγωνία και από τα άτομα με θαλασσαιμία, οι οποίοι επισκέπτονται τα κέντρα θαλασσαιμίας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να βρεθούν έγκαιρα λύσεις στο θέμα των συμπληρωμών. «Μέχρι πριν από κάποιο διάστημα είχαμε συμφωνία με τον ΟΚΥπΥ και τα άτομα με θαλασσαιμία πλήρωναν εκ των προτέρων κάποιες συμπληρωμές τους στο ΓεΣΥ, αγοράζοντας κάποια “ένσημα” και την ημέρα που θα πήγαιναν για τις εβδομαδιαίες αναλύσεις τους, πήγαιναν κατευθείαν στο Κέντρο και τους εξυπηρετούσαν. Η διαδικασία των ενσήμων όμως καταργήθηκε μετά από απόφαση του ΟΚΥπΥ. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην έχουμε τεράστιο πρόβλημα επειδή οι πλείστοι των ασθενών φθάνουν στην “οροφή” των €75 ή €150 ευρώ των συμπληρωμών που οφείλουν στο ΓεΣΥ από τους πρώτους δύο με τρείς μήνες του έτους, ωστόσο, το θέμα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, μέσω αλλαγής διαδικασιών του ΟΚΥπΥ ή πολιτικής του ΟΑΥ, διότι με την αλλαγή του χρόνου θα αρχίσει και πάλι η ταλαιπωρία και το πήγαινε έλα από το Κέντρο στις εγγραφές και τις πληρωμές και πάλι πίσω».

Πρόκειται, είπε μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, Μίλτος Μιλτιάδους «για μια διαδικασία η οποία προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία σε έναν θαλασσαιμικό που είναι εργαζόμενος και συνήθως περνά από το νοσοκομείο για τις αναλύσεις του πριν μεταβεί στην εργασία του. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ένας εργαζόμενος δεν μπορεί μια φορά την εβδομάδα να απουσιάζει για μισή ή για μια μέρα την εβδομάδα, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η εργασία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ακόμα μεγαλύτερη η ταλαιπωρία των συγγενών ατόμων με προβλήματα υγείας για τα οποία χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ιατρικών αναλωσίμων ειδών. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της Συμμαχίας Σπάνιων Νοσημάτων, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, για την προμήθεια φαρμάκων, «οι ασθενείς, εάν είναι σε θέση να πάνε οι ίδιοι, ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας τους, πηγαίνουν στο νοσοκομείο, στέκονται στην ουρά για τις εγγραφές, και αυτό μπορεί να κρατήσει πέραν της μιας ώρας, κάνουν την εγγραφή τους, παίρνουν τα “ένσημα” που αντιστοιχούν στο ποσό που πρέπει να πληρώσουν ως συμπληρωμή, μετά πάνε στο φαρμακείο, στέκονται εκεί στη σειρά, άλλη ώρα αναμονής, μέχρι να εξυπηρετηθούν». Προσφάτως, είπε, «μόνο στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, το ταμείο για τις εγγραφές και τις συμπληρωμές συνενώθηκε και έτσι οι ασθενείς γλυτώνουν λίγη ταλαιπωρία όμως αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις Επαρχίες» και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη «όταν πρόκειται για αναλώσιμα είδη». «Αυτά, οι ασθενείς ή τα μέλη των οικογενειών τους τα παίρνουν από τις αποθήκες των κρατικών φαρμακείων αλλά μέχρι να φθάσουν στην αποθήκη για να προμηθευτούν τα όσα χρειάζονται πρέπει πρώτα να μπουν στο νοσοκομείο, να κάνουν εγγραφή, να δώσουν τις ποσότητες που χρειάζονται, να περιμένουν να ετοιμαστεί η παραγγελία, να πάνε στην αποθήκη κ.ο.κ». 

«Υπάρχουν λύσεις για όλα, χρειάζεται προθυμία»

 

Στην ουρά και στις περίπλοκες διαδικασίες στήνονται χρόνιοι ασθενείς και για να εξασφαλίσουν σκευάσματα τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προμηθευτούν από το φαρμακείο της γειτονιάς τους όπως είναι για παράδειγμα, βιταμίνες ή άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. «Ασθενείς πολλές φορές μπορεί να κάνουν εγγραφές, να περιμένουν στις ουρές και να ταλαιωρούνται για να πάρουν ένα μπουκαλάκι με βιταμίνη D», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, εξηγώντας ότι «όλα αυτά θα λύνονταν εάν ο ασθενής μπορούσε να προμηθευτεί και τα φάρμακα αυτά και τα αναλώσιμα του από το φαρμακείο της γειτονιάς του στο πλαίσιο του ΓεΣΥ». 

Τα διαδικαστικά αυτά ζητήματα «τα οποία ταλαιπωρούν απίστευτα τους χρόνιους ασθενείς, έχουν τις λύσεις τους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, προσθέτοντας ότι «το θέμα των ποσοτήτων για παράδειγμα έχει συμφωνηθεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο με τον ΟΑΥ. Δυστυχώς, κολλήσαμε στο λογισμικό. Για τις διπλές εγγραφές στα φαρμακεία, έχουμε κάνει παρεμβάσεις πολλές φορές. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που ο ασθενής χρειάζεται φάρμακα αλλά και στις περιπτώσεις που ο ασθενής θα επισκεφθεί έναν γιατρό ή θα υποβληθεί σε μια άλλη εξέταση. Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα στη Λευκωσία, είδαμε ότι έγινε κάποια αλλαγή τους τελευταίους δύο μήνες αλλά εκκρεμούν οι υπόλοιπες επαρχίες». Η καλύτερη λύση, «η οποία θα κάλυπτε και τους θαλασσαιμικούς μας και όλους τους χρόνιους ασθενείς θα ήταν η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου οι ασθενείς θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή του πριν μεταβούν στο νοσοκομείο. Αυτό το ενδεχόμενο το έχουν θέσει οι σύνδεσμοι ασθενών και στον ΟΚΥπΥ ο οποίος πρέπει να πούμε ότι δεν είναι αρνητικός αλλά χρειάζεται επίσπευση των διαδικασιών». 

«Έχουμε πολλές φορές πει ότι κάποιος πρέπει να ακολουθήσει το “ταξίδι” του ασθενή στα κρατικά νοσοκομεία για να κατανοήσει τα προβλήματα που προκαλούν οι διαδικασίες. Αυτό το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο στον ΟΚΥπΥ αλλά και στον ΟΑΥ, διότι αρκετά από τα προβλήματα οφείλονται σε αποφάσεις που λαμβάνονται και αφορούν το ΓεΣΥ».