Σε καταγγελία εναντίον γιατρών του Μακάρειου και Γενικού Νοσοκομείου, προχωρεί εντός των επόμενων ημερών ο πατέρας του 11χρονου, που τραυματίστηκε κρίσιμα σε τροχαίο στο Λιοπέτρι, για ελλείψεις και αμέλεια σε βάρος της υγείας του παιδιού του, το οποίο ζει χάρη στην εμπειρογνωμοσύνη παιδονευροχειρουργού εξ Ελλάδος.

Μιλώντας στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ΑCTIVE o Γιώργος Μαρίνου, αναφέρθηκε στην χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε το παιδί του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τους γιατρούς να δηλώνουν, όπως ανέφερε, ότι πέτυχε η επέμβαση και θα έστελναν το παιδί στο Μακάρειο, όπου δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος.

«Το μωρό έμεινε τέσσερις μέρες στο Μακάρειο και μετά διασωληνωμένο, το έπαιρναν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας να του κάνουν αξονική τομογραφία και το έφερναν πίσω. Ρωτούσα επίμονα αν είναι ασφαλής η μετακίνηση του παιδιού με τους γιατρούς του Γενικού να αρνούνται να έρθουν στο Μακάρειο να το δουν και τους γιατρούς του Μακάρειου να παίρνουν το παιδί στο Γενικό. Αργότερα μας είπαν ότι εμφανίστηκε ένα οίδημα που θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 11χρονου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ας μην πυροβολούμε άδικα γιατρούς» λέει ο ΥΠΥΓ για 11χρονο

Η υπερβολική δόση φαρμάκων, σημείωσε, άρχισε να προκαλεί ζημιά σε ζωτικά όργανα του παιδιού, όπως διαπίστωσε ο παιδονευροχειρούργος, που ήρθε από την Ελλάδα. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο American Medical Centre και ακολούθησε κρανιεκτομή, ώστε να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

«Στον αξονικό, όπου υποβάλλεται το παιδί στο Αmerican MC, εντοπίστηκαν κατάγματα στον σπόνδυλο και το πρόσωπο, τα οποία ποτέ δεν είδαν οι γιατροί του Μακάρειου. Ήταν σε κώμα το μωρό και κάθε μέρα έλεγαν αύριο θα το ξυπνήσουν».

Αναμένω, είπε ο κ. Μαρίνου με κραυγή αγωνίας, την έκθεση του εξ Ελλάδος γιατρού και θα προχωρήσω σε όλες τις καταγγελίες. Για την ώρα ανέφερε, το παιδί δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και παραμένει κρίσιμα.

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ:

Προτεραιότητα για εμάς στον ΟΚΥΠΥ είναι η υγεία του παιδιού. Είμαστε στη διάθεση των γονέων για κάθε βοήθεια και ευχόμαστε ταχύτατη ανάρρωση.  

Το παιδί μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου μετά από τροχαίο ατύχημα. Χειρουργήθηκε άμεσα από έμπειρους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου για πολλές ώρες. Οι ιατροί μας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τη ζωή του, όπως παγίως πράττουν καθημερινά.

Ακολούθως, το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, τη μοναδική στο είδος της στην Κύπρο, για μετεγχειρητική παρακολούθηση και θεραπεία.

Δεν επιθυμούμε και δεν έχουμε καμία νομική δυνατότητα να κρατήσουμε έναν ασθενή στα νοσοκομεία μας χωρίς τη θέλησή του ή των νόμιμων κηδεμόνων του, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τονίζουμε, όμως, την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο τόσο της νευροχειρουργικής κλινικής, όσο και της ΜΕΘ Παίδων, οι οποίες έχουν να επιδείξουν τεράστια προσφορά, σώζοντας χιλιάδες ζωές, υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.

Παράλληλα, ως Οργανισμός είμαστε αποφασισμένοι να διερευνούμε λεπτομερώς κάθε παράπονο σχετικά με το χειρισμό, την ανταπόκριση ή την εξυπηρέτηση στα νοσοκομεία μας. Αποτελεί καθήκον μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες,