Νέα σοβαρή καταγγελία εναντίον του γνωστού γυμνασιάρχη στη Λάρνακα, που προκάλεσε σάλο για τις αποβολές μαθητών λόγω του κουρέματός τους. Αυτή τη φορά οι γονείς 12χρονου Ελληνοκύπριου μαθητή τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία Λάρνακας, υποστηρίζοντας πως άσκησε βία στο παιδί τους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη την περασμένη Τετάρτη, όταν ο μαθητής κλήθηκε στο γραφείο του εν λόγω διευθυντή για να αποβληθεί, αφού τοποθέτησε μολύβι στην κλειδαριά πόρτας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, ο διευθυντής απέβαλε για τέσσερις ημέρες τον μαθητή και έπειτα φέρεται να λογομάχησε μαζί του, να τον έσπρωξε και να τον πίεσε με τον αγκώνα στον λαιμό. 

Τον μαθητή παρέλαβε από το σχολείο ο πατέρας του και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό. Ακολούθως έγινε επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομίας Λάρνακας, που άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Από τον μαθητή καθώς και από άλλους ανήλικους, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό, θα ληφθούν οπτικογραφημένες καταθέσεις, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις όταν εμπλέκονται ανήλικοι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα καταγγελία για τον διευθυντή με τα… κουρέματα

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, ο γυμνασιάρχης έκανε και αυτός καταγγελία στην Αστυνομία, εναντίον του πατέρα του 12χρονου μαθητή, για δημόσια εξύβριση. 

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο όταν ο εν λόγω διευθυντής απέβαλε 14 μαθητές και έδωσε προειδοποιήσεις σε 27 άλλους, για το κούρεμα και τα παπούτσια τους. Τότε εξοργισμένοι γονείς είχαν μαζευτεί στο σχολείο ζητώντας εξηγήσεις, με μητέρα να προχωρά σε καταγγελία στην Αστυνομία υποστηρίζοντας πως την έβγαλε από το γραφείο του διά της βίας. Τελικά οι αποβολές ακυρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο παρενέβη σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, καθορίζοντας μάλιστα «παιδαγωγικό πλαίσιο», στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο με στόχο «να μην πληγεί το συμφέρον των παιδιών». 

Διαμαρτυρία για τετράμηνες

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στις 12:30 συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, για τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης και τις εξετάσεις τετραμήνων, με αφορμή την επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. 

Εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, οι οργανωμένοι γονείς της Λάρνακας αναφέρουν σε ανακοίνωση πως η αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας στα σχολεία, δεν είναι άσχετη με τον υπερπληθυσμό που παρατηρείται, καθώς και με το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας.