Για να φθάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού να διορίσει ερευνώντες λειτουργούς, σημαίνει ότι η καταγγελία έγινε από την ίδια την Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, ανέφερε στον ACTIVE o πρόεδρος της Oμοσπονδίας Kαλαθόσφαιρας Αντρέας Μουζουρίδης, κληθείς να σχολιάσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» για χειραγωγημένα παιγνίδια στην καλαθόσφαιρα. 

«Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα, η Ομοσπονδία», ανέφερε ο κ. Μουζουρίδης, «θα το ζητήσει από την Επιτροπή, προκειμένου να μελετηθεί και να ακολουθηθούν οι δέουσες ενέργειες».

«Διαχωρίζουμε το πόρισμα σε δύο μέρη. Είναι οι ποινικές ευθύνες, για τις οποίες θα διαχειριστεί η Αστυνομία. Το δεύτερο είναι οι αθλητικές ευθύνες, που βαραίνουν την Ομοσπονδία να αποδώσει, αν εμπλέκονται παράγοντες και επιβεβαιωθούν όσα γράφονται στο δημοσίευμα, γεγονός δυσάρεστο για την Ομοσπονδία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της Ομοσπονδίας στο να μην διενεργεί ελέγχους, ο κ. Μουζουρίδης διαβεβαίωσε ότι «θα μελετηθούν οι συστάσεις, που καταγράφονται στο πόρισμα και σε ό,τι αφορά στις βελτιώσεις, αυτές θα γίνουν». «Η πρόληψη», όπως ανέφερε, «είναι το μεγαλύτερο όπλο για να μην τρέχουμε κατόπιν εορτής».