Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε απόψε τα εγκαίνια του Pafos Innovation Institute, ενός μοναδικού στην Κύπρο ακαδημαϊκού έργου το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Πάφου με το καταξιωμένο Πανεπιστήμιο Reichman University (IDC Herzliya) του Ισραήλ. Με την επισημοποίηση της λειτουργίας του ακαδημαϊκού ιδρύματος, η πόλη εισέρχεται σε μια νέα εποχή και επενδύει στην καινοτομία και την εκπαίδευση.

Τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, επεσήμαναν στους χαιρετισμούς τους ότι με έργα αυτής της εμβέλειας η Πάφος δημιουργεί ένα τρίτο πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας, δίπλα από τους πυλώνες του τουρισμού και των κατασκευών, ώστε να μπορεί να απορροφήσει τους νέους επιστήμονες και να καταστεί περιφερειακό ακαδημαικό κέντρο.

Χαρακτήρισαν το έργο που εγκαινιάστηκε απόψε ως ένα από τα σπουδαιότερα που γίνονται στην Κύπρο, αφού αυτού του είδους έργα ανοίγουν νέους δρόμους και νέες προοπτικές σε πόλεις, σε κοινωνίες και δημιουργούν μια θετική επίδραση σε ολόκληρη την χώρα.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων άρχισε με Ακαδημαϊκή Ημερίδα από διακεκριμένους Ισραηλινούς Καθηγητές και Διπλωμάτες με θέμα «Academia New Frontiers» και συνεχίσθηκε με τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Herzliya του Ισραήλ Moshe Fadlon. Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου και Ιδρυτή του Πανεπιστήμιου IDC Καθηγητή Uriel Reichman και οπτικογραφημένοι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ισραήλ Zeev Elkin και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Reuven Rivlin.

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με την ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε επίσης απόδοση τιμητικής πλακέτας στην εταιρεία Korantina Homes, με αντισταθμιστικά μέτρα και την χορηγία της οποίας ανεγέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.