Ο Ελευθέριος Αδαμίδης μαζί με τις Ραφαέλα, Ειρήνη και Κωνσταντία Λοή, δίνουν το πλάνο της σχέσης των δύο χωρών.

Βάζοντας την ηρωική Κύπρο στο κέντρο της Ελλάδας, όπως προβλέπει το βιογεωφυσικό μας πρότυπο, βλέπουμε ο κάθε τόπος της Κύπρου σε ποιο τόπο της Ελλάδας αντιστοιχεί. Το χώμα είναι ο άνθρωπος, το DNA του. Έτσι η σχέση Κύπρου – Ελλάδας γίνεται πιο δυναμική, θεϊκή. Είναι μια σχέση DNA.
Παρακάτω, οι συγγραφείς αυτού του άρθρου Ελευθέριος Αδαμίδης διδάκτορας Φυσικών Επιστημών και Ραφαέλα, Ειρήνη και Κωνσταντία Λοή φοιτήτριες, δίνουμε το πλάνο:
Η χερσόνησος της Καρπασίας που βάσει του προτύπου μας εισχωρεί θεϊκά μέσα στον γλυκό Κορινθιακό Κόλπο φθάνοντας μέχρι την Πάτρα, μας μιλάει για την DNA σχέση της Καρπασίας με την Πάτρα. Πρέπει έτσι να διδάξουμε στα παιδιά της Πάτρας ότι οι Καρπασίτες είναι χώμα από το χώμα τους και οφείλουν να συμπράξουν μαζί τους πολεμώντας τις επιβουλές της πατρίδας μας.
Προχωρώντας η παραλία της επαρχίας Κερύνειας ταιριάζει με την παραλιακή Αχαΐα και Κόρινθο. Πρέπει ομοίως οι κάτοικοι της Αχαΐας και της Κορίνθου να συμπορευθούν με τους κατοίκους της επαρχίας Κερύνειας στο σχέδιο DNA για την προστασία του Ελληνισμού.
Με το ίδιο σκεπτικό ο Κόλπος της Μόρφου έχει να κάνει με τους Σπαρτιάτες και τους πιο βόρεια συμμάχους τους που ίδρυσαν την Μόρφω (την όμορφη, εξοργιστικά όμοια με τους αντίστοιχους τόπους της Ελλάδας ). Πρέπει λοιπόν οι Μορφίτες να συνεργασθούν με τους Σπαρτιάτες και Αργίτες για το κοινό, θεϊκό, σχέδιο άμυνας DNA.
Συνεχίζοντας η παραλία του κόλπου της Χρυσοχούς κολλάει με την παραλιακή Αρκαδία. Να ωθήσουμε λοιπόν τους Αρκάδες να συνεννοηθούν με τους κατοίκους της Πόλης της περιοχής της Χρυσοχούς, να είναι ετοιμοπόλεμοι στην περίπτωση επιβουλής από το κέντρο του σκότους.
Ένα βήμα περαιτέρω η παραλία της επαρχίας της Πάφου συναντά την παραλία της Λακωνίας και της Μάνης με τα Κύθηρα να κολλάνε στην Πάφο. Ας ωθήσουμε λοιπόν τους Πάφιους να ενεργοποιηθούν μαζί με τους Λάκωνες και τους Μανιάτες για το κοινό σχέδιο άμυνας DNA της πατρίδας μας.
Ακολούθως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κολλάνε με την επαρχία της Λεμεσού. Ας οργανώσουμε λοιπόν τους Λεμεσιανούς και τους νησιώτες του Αιγαίου για το κοινό σχέδιο άμυνας DNA.
Παρόμοια σκεπτόμενοι, όταν η Μακεδονία μας κατερχόμενη πλαγιάσει επάνω στην ανερχόμενη Λεβεντομάνα Κρήτη, προχωρήσουν και οι δύο δυτικά για να κολλήσουν με το ακραίο τμήμα της Αττικής και ακολούθως και οι τρεις να εισχωρήσουν μέσα στο γλυκό σώμα της Κύπρου, βλέπουμε ότι η επαρχία της Λευκωσίας κολλάει με τη Μακεδονία και την Αττική (Μακεδονίτισσα, Αθηένου). Η ηρωική μας Κύπρος συνεχίζει να είναι μπηγμένη μέσα στους γλυκύτατους κόλπους της Ελλάδας Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό. Έτι πλέον η επαρχία της Λάρνακας κολλάει με την Κρήτη και η επαρχία της Αμμοχώστου με την Δ. Αττική και την Στερεά Ελλάδα. Η Θράκη ακολουθεί τη Μακεδονία. Η δε Θεσσαλία σε πιο πρωταρχικό στάδιο της Παγγαίας συνδέεται με τη βόρεια Κύπρο και η Ηλεία και Μεσσηνία με τη νότια Κύπρο. Η Ήπειρος σαν χώρα των Πρωτοελλήνων τους αγκαλιάζει όλους. 
Πρέπει λοιπόν να οργανώσουμε τους Λευκωσιάτες με τους Αττικείς και με τους Μακεδόνες (και κατά επέκταση και με τους Θράκες), να εκπαιδεύσουμε τους Λαρνακιώτες με τους Κρήτες και να ενεργοποιήσουμε τους Βαρωσιώτες με τους Δυτικο-Αττικείς και Στερεοελλαδίτες στο κοινό σχέδιο άμυνας DNA. 
Για τον ίδιο σκοπό θα βοηθήσουμε η Ηλεία και η Μεσσηνία να συμπράξει με τη νότια Κύπρο και η Θεσσαλία με τη βόρεια Κύπρο.
Τέλος, ο Όλυμπος της Πιερίας συνδέεται με τον Όλυμπο του Τροόδους και την αρχαία Ολυμπία. Πρέπει λοιπόν να κινητοποιήσουμε τους κατοίκους του βουνού των θεών της Πιερίας να συνεργασθούν με τους κατοίκους του περήφανου Ολύμπου του Τροόδους και τους κατοίκους της ιστορικής  αρχαίας Ολυμπίας σε ό,τι αφορά το σχέδιο άμυνας DNA της πατρίδας μας.
Εφόσον δε η Ήπειρος αποτελεί επόμενο στάδιο της πρωταρχικής  Παγγαίας και  απλώνει το DNA της σε όλη την Κύπρο, οι Ηπειρώτες θα αναλάβουν τη γενική εποπτεία του σχεδίου άμυνας DNA Ελλάδας-Κύπρου του Ελληνισμού για το καλό της ανθρωπότητας, η οποία χωρίς Ελληνισμό δεν μπορεί να υπάρξει και ας οι σειρήνες, οι δόλιοι και υποκριτές προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο, υποσχόμενοι τα πάντα, πλούτο, προστασία και ευημερία, μέσα στα δικά τους σατανικά συμφέροντα, που κάθε άλλο παρά τον άνθρωπο εξυπηρετούν.