Το ιστορικό Ιακώβειο Στάδιο (ΓΣΚ) για ακόμη μια χρονιά παραμένει αναξιοποίητο, ενώ για δεκάδες χρόνια αποτελούσε κέντρο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως τα Ανθεστήρια.
 
Αυτό αναφέρει σε παρέμβαση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι το τραγικό είναι ότι τώρα στο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄ λειτουργεί πλέον το αθλητικό σχολείο και το στάδιο δεν μπορεί λόγω ακαταλληλότητας να προσφέρει εκείνες τις υπηρεσίες ώστε οι μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους.
 
«Πιστεύω ότι όλοι οι τοπικοί φορείς, με μια φωνή μπορούμε  να πείσουμε για την αναγκαιότητα αναβάθμισης του σταδίου για δεκάδες λόγους και να πάψουν να θεωρούν την πόλη της Πάφου τον φτωχό συγγενή», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.
 
«Ένα σύγχρονο ΓΣΚ μπορεί να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για την νεολαία και για τους δημότες της Πάφου για υγιή απασχόληση γιατί από τη μία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από την άλλη ο χώρος αυτός σήμερα διαθέτει μία εξαιρετική αίθουσα αθλοπαιδιών».