Σε ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα που εξετάζει για το επόμενο διάστημα, μετά την κορύφωση της πανδημίας, προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση.

Για το σχέδιό της για την επόμενη μέρα μίλησε η βρετανική κυβέρνηση, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμάται πως ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει ανά περιόδους και πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. 

«Η επιτυχία μας να περιορίσουμε τον ιό, μέχρι στιγμής έγινε με σκληρή μάχη και κερδήθηκε σκληρά» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε πως οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν συμβουλές πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους, ενώ οι πολίτες θα πρέπει, όσο μπορούν, να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και αν τις χρησιμοποιούν, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μάλιστα, σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, συνίσταται στους πολίτες να φοράνε μάσκα στους κλειστούς χώρους και όπου δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει πιο αυστηρά μέτρα για όσους δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες.

Να σημειωθεί ακόμη, πως η βρετανική κυβέρνηση έκανε γνωστό πως δεν θα τεθούν την Τετάρτη τα σχετικά μέτρα που αφορούν στα διεθνή ταξίδια, αλλά αυτό θα δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό. 

Επιπλέον, εξετάζει τη διεξαγωγή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών που θα μεταδίδονται τηλεοπτικά ή διαδικτυακά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε δε ότι σχεδιάζονται τρία στάδια κατά τα οποία θα ανοίξουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κομμωτηρίων, των ινστιτούτων, των υπηρεσιών τροφίμων, των παμπ, των χώρων διαμονής, των τόπων λατρείας και των σινεμά.

Επίσης, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των ατόμων σε συγκεντρώσεις όπως οι μικροί γάμοι.

Τέλος, η κυβέρνηση χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης ιδιαίτερα ακριβά, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός των θανάτων στη Βρετανία αυξήθηκε σήμερα κατά 210 φτάνοντας τους 32.065, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr