Μπορεί να φαίνεται πως μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός για να επιλεγεί ο επόμενος CEO της Τράπεζας Κύπρου, ωστόσο, οι σχετικές διαδικασίες από την Επιτροπή Διορισμών του Διοικητικού Συμβουλίου θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα. 
 
 
Άλλωστε, η New Day, ο επόμενος επαγγελματικός σταθμός του John P. Hourican, ανακοίνωσε πως πιάνει δουλειά τον Σεπτέμβριο, άρα ενδεχομένως και ο ίδιος να θέλει κάποιο διάστημα ανάπαυσης στο ενδιάμεσο των δύο θέσεων. Κι από πλευράς τράπεζας όμως, το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω είναι πως το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει κατάληξη για τον εκλεκτό, πολύ πριν τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως λίγο μετά από την Γενική Συνέλευση της 14ης Μαΐου. Της τελευταίας με πρόεδρο τον Josef Ackermann και την έναρξη της περιόδου Τάκη Αράπογλου ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, θα αναλάβει την προεδρία του οργανισμού.  
 
 
Με τα νέα δεδομένα, ο Όμιλος της τράπεζας θα διαθέτει ξένους μετόχους, Έλληνα στην κορυφή της διοίκησης και Κύπριους στη διευθυντική ομάδα. Ερωτηματικό παραμένει η ταυτότητα του CEO του Ομίλου. Τόσο η γεωγραφική όσο και η επαγγελματική. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν  πως πρέπει να είναι άτομο με σημαντική γνώση της λιανικής τραπεζικής αλλά και την κυπριακής πραγματικότητας αφού πλέον η τράπεζα αρχίζει να επικεντρώνεται κυρίως στην πτυχή της ανάπτυξης, παρά της διόρθωσης. Η ολοκλήρωση του έργου Helix με την πώληση κόκκινων δανείων 2.7 δις ευρώ στην Apollo αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για απεγκλωβισμό της τράπεζας από τα προβληματικά δάνεια, ωστόσο, όλα καταδεικνύουν πως θα χρειαστεί και η πώληση ενός δεύτερου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων για να βρεθούν οι δείκτες της τράπεζας σε επιτρεπτά, από τους επόπτες, επίπεδα και πιο συγκεκριμένα κάτω του 10% επί του συνόλου. Στα αποτελέσματα για το 2018 η τράπεζα ανακοίνωσε ισχυρά κεφάλαια και απομένει να διαφανεί αν θα είναι αρκετά για να απορροφήσουν τους κεφαλαιακούς κραδασμούς από την πώληση ενός ιδιαίτερα προβληματικού, όπως φαίνεται, χαρτοφυλακίου δανείων.
 
 
Την ίδια ώρα, ο νέος CEO μαζί με την διοίκηση, θα πρέπει επιτέλους να αγγίξουν το ζήτημα του κόστους προσωπικού, καθώς όσο ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις θα πιέζεται, άλλο τόσο θα πιέζονται και τα έσοδα της τράπεζας, σπρώχνοντας προς τα πάνω την αναλογία του κόστους προσωπικού. Είναι ενδεικτικό πως λαμβανομένου του Helix o δείκτης κόστος προς έσοδα της τράπεζας στο τέλος του 2018 θα ανερχόταν σε 57% ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα έπεφτε στο 2.14%. To ετήσιο κόστος προσωπικού για την τράπεζα ξεπέρασε τα 210 εκατ. ευρώ για το 2018.