Έχουν αρχίσει να τρέχουν οι εξελίξεις για την ανεύρεση του αντικατάσταση του Τζον Χούρικαν, παρά το γεγονός ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραμείνει στην Τράπεζα Κύπρου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναθέσει τη διαδικασία εξεύρεσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου στον οίκο Egon Zehnder, ο οποίος έχει την ανάλογη εμπειρία. Τέλος του μήνα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου και η Επιτροπή Διορισμών.
 
Στις 14 Μαΐου είναι η ετήσια συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου και αναμένεται ο Τάκης Αράπογλου να είναι ο νέος πρόεδρος διάδοχος του Γιόζεφ Άκερμαν. Το γεγονός ότι ο κ. Αράπογλου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου διευκολύνει τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η άποψη του νέου προέδρου για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο είναι βαρύνουσας σημασίας. Πέρα από τα προσόντα και την εμπειρία που θα έχει ο διάδοχος του κ. Χούρικαν, έχει σημασία και ποιες θα είναι οι απολαβές του. Με βάση την ετήσια έκθεση του 2017 ο ετήσιος μισθός του κ. Χούρικαν ήταν €2,10 εκατ. και το 2016 στα €1,65 εκατ. Το 2015 με βάση την ετήσια έκθεση η αμοιβή ήταν €910 χιλ. και το 2014 στις €844 χιλ. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια ήταν τα ετήσια εισοδήματα για το 2018.
 
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, θα πρέπει μεταξύ άλλων να διαχειριστεί το μεγάλο απόθεμα ακινήτων που έχει συσσωρεύσει η Τράπεζα Κύπρου στον ισολογισμό της από τις ανταλλαγές χρέους. Πέτυχε την τελευταία τριετία να διαθέσει ακίνητα συνολικής αξίας €1 δισ., συνεχίζοντας παράλληλα με αμείωτο ρυθμό την απόκτηση νέων ακινήτων από τους χρεώστες της. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, γνωστή ως REMU, κατάφερε το 2018 να διαθέσει ακίνητα συνολικής αξίας €500 εκατ. Το 2017 οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν €330 εκατ. και το 2016 ήταν €179 εκατ. Συνολικά, η Τράπεζα πώλησε πέραν των 1.000 ακινήτων μέσα σε τρία χρόνια. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η ψηφιακή αναβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και να διαθέσει σε υγιή δανεισμό μέρος της ρευστότητας των €4,4 δισ. που διαθέτει. Σε σχέση με το εργασιακό περιβάλλον τόσο ο νυν διευθύνων όσο και ο νέος θα πρέπει να διαχειριστούν την περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν επαφές με την ΕΤΥΚ και είναι ένα από τα θέματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.