Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως Ελεγκτική Αρχή των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνει την 29η Ετήσια Συνάντηση Ευρωπαίων Ελεγκτών Ταμείων Συνοχής («Η Ομάδα Ομολόγων») στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort στην Πάφο.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση όλων των Ελεγκτικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την οποία θα φιλοξενήσει φέτος η Κύπρος. Συμμετέχουν τα ανώτατα στελέχη των Ελεγκτικών Αρχών των κρατών μελών, των Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις Βρυξέλλες θα σταλεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Τη συνάντηση θα προλογίσει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου και θα προεδρεύσουν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franck Sebert και η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άννα Ζαβού. Θα παρευρεθούν, επίσης, και άλλοι αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα που σχετίζονται με τη συγχρηματοδότηση των κρατών μελών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τον έλεγχο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα κράτη μέλη. Θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου σε σχέση με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, καθώς και οι διάφορες απαιτήσεις από τα κράτη μέλη.

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ..