Υποδειγματική εταιρική κουλτούρα, ενδυνάμωση, σταθερές αξίες, συμπερίληψη, αλληλεγγύη, προσφορά και εθελοντισμός είναι μόνο μερικές από τις διαχρονικές έννοιες που προβάλλουν καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπο της McDonald’s.

Από την πρώτη ημέρα που έκανε την εμφάνισή της στην Κύπρο, τον Ιούνιο του 1997, μέχρι και σήμερα, κάθε στρατηγικό της πλάνο συμπορεύεται με την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ καινοτομίας, ανάπτυξης, ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνίας και περιβάλλοντος στα νοητά όρια του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Όμως, τίποτα δεν προέκυψε τυχαία ή απλά…

Εδώ και 26 χρόνια οι συνεχείς ενέργειές της στο πλαίσιο των εκτενών δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της έχουν θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Προσφέρει στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, εξακολουθώντας έτσι να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα μίμησης προς κάθε επιχείρηση / Οργανισμό και πάνω απ’ όλα προς κάθε νέα και μελλοντική γενιά…

Μετρώντας ήδη 24 εστιατόρια παγκυπρίως και με αναπτυξιακά πλάνα που έρχονται να προσθέσουν περισσότερα εστιατόρια στη λίστα εστίασης της Κύπρου, η McDonald’s -ως εργοδότης με ζωντανό όραμα- ανακοινώνει συνεχώς νέες θέσεις εργασίας με μεγάλο αριθμό ωφελημάτων. Οι άνθρωποί της είναι η μεγάλη οικογένειά της και το γεγονός ότι δίνει την ευκαιρία σε νέους, χωρίς εμπειρία, να εργαστούν, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Aνθρώπινο προφίλ με αξίες

Όταν μία εταιρεία παγκόσμιας απήχησης, όπως η McDonald’s, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι νοιάζεται έμπρακτα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι ένδειξη αφοσίωσης σε υψηλές αξίες. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η διαχρονική στήριξη και συνεισφορά της Εταιρείας προς τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Ronald McDonald House Charities® Kύπρου (RMHC® Κύπρου) αποτελεί τον πιο βασικό πυλώνα των ενεργειών ΕΚΕ της.

Ως ιδρυτικός εταίρος και κύριος υποστηρικτής του RMHC Κύπρου, κατέστησε -σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό- εφικτή την αναβάθμιση του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος με τη δημιουργία Κλινικής για παιδιά με καρδιοπάθειες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία. Κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο γενναιόδωρης προσφοράς, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για την ολοκλήρωση του πρώτου Ronald McDonald House® στην πρωτεύουσα, μέσω σημαντικών ενεργειών ΕΚΕ.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεχής παρουσία της οικογένειας ενός παιδιού στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τον σύγχρονο αυτό ξενώνα, ο οποίος λειτουργεί βάσει υψηλών προδιαγραφών.

Το πιο φιλόξενο Σπίτι στην Κύπρο

Το Ronald McDonald House είναι το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Πρόκειται για έναν σύγχρονο ξενώνα που παρέχει δωρεάν διαμονή, σίτιση και στήριξη σε οικογένειες παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο ή σε άλλα ιατρικά κέντρα της Λευκωσίας.

Διαθέτει 12 δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία περιλαμβάνει χώρο ξεκούρασης και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους, όπως πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι με τηλεόραση και παιδότοπο. Έτσι οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στη νοσηλεία/ θεραπεία του παιδιού τους.

Ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022, μετά από μία τεράστια συλλογική προσπάθεια εθελοντών, αλλά και εισφορών από ιδιώτες και εταιρείες. Αν και υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός μόνιμου προσωπικού και εθελοντών, ωστόσο για να είναι σε θέση να λειτουργεί πλήρως και να μπορούν οι οικογένειες να παραμένουν ενωμένες, είναι απαραίτητο να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών.

Ο εμπνευστής του Ronald McDonald House

Ο αείμνηστος κ. Ρένος Ανδρέου και πρώην Γενικός Διευθυντής της McDonald’s Κύπρου είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του σύγχρονου αυτού ξενώνα! Κι όπως ο ίδιος είχε τονίσει χαρακτηριστικά, η πρωτοβουλία ανέγερσης του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο ήταν ένα όραμα καρδιάς!

Ένας χρόνος απέραντης αγάπης

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023 το Ronald McDonald House συμπλήρωσε έναν ολόκληρο χρόνο λειτουργίας, από την πρώτη ημέρα που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του. Mέχρι στιγμής 350 οικογένειες πέρασαν από το φιλόξενο αυτό Σπίτι και διανυκτέρευσαν συνολικά 2000 βραδιές!

Οι πόρτες του Σπιτιού συνεχίζουν να είναι ανοικτές για κάθε οικογένεια, αν και ευχή όλων είναι να μην χρειαστεί κανένας γονιός να διανυκτερεύσει και να μην υπάρχει κανένα παιδί με προβλήματα υγείας.

Το προφίλ όμως του ξενώνα δεν αφήνει τον κόσμο ασυγκίνητο. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις ανάγκες του ξενώνα…οι οποίες αυξάνονται όλο και πιο πολύ, λόγω της διαρκούς ζήτησης των διαθέσιμων δωματίων του.

Κάθε εισφορά είναι πολύτιμη

Το Ronald McDonald House δεν είναι ένας συνηθισμένος ξενώνας, αλλά ένα «σπίτι μακριά από το σπίτι» που σχεδιάστηκε για να προσφέρει δωρεάν φιλοξενία σε οικογένειες. Έτσι, όποιος/α επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να κάνει τη δική του/ της εισφορά ή να δηλώσει συμμετοχή σε εθελοντική βάση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του RMHC Κύπρου, κάνοντας κλικ στο rmhc.org.cy ή ακολουθώντας τις επίσημες σελίδες του στα Social Media (Facebook: Ronald McDonald House Charities Cyprus, Instagram: @RMHCCY, LinkedIn: Ronald McDonald House Charities of Cyprus).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αθηνών, 30-32, 6023, Λάρνακα, Κύπρος
Τηλέφωνο: 24 818131
[email protected]