Η  Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, κατέχοντας ηγετική θέση στον χώρο της Υγείας, έχει ως πρωταρχική της δέσµευση όχι µόνο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, αλλά και την παροχή ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τους συνεργάτες ιατρούς, τους υπόλοιπους συνεργάτες της, αλλά κυρίως για το προσωπικό των 560 ατόµων της.

Για την εξασφάλιση του υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, πέραν των πιστοποιήσεων και διαπιστεύσεών της µε διεθνή πρότυπα, έχει δηµιουργήσει µία εταιρική κουλτούρα επικοινωνίας, κινήτρων για αυτοανάπτυξη, ήθους και εµπιστοσύνης.

Η διαδροµή προς την αριστεία είναι µία διαρκώς εξελισσόµενη διαδικασία, η οποία ειδικά στον χώρο της υγείας, αποκτά ακόµη µεγαλύτερη σηµασία, αφού αφορά την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται είναι πολλοί µεν, αλλά όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν στον άνθρωπο, γεγονός που θέτει ως µονόδροµο την επένδυση στο ανθρώπινο δυναµικό.

Τα 560 άτοµα του ανθρώπινου δυναµικού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ αποτελούν το βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτηµα, το οποίο γίνεται ακόµη πιο ισχυρό µέσω της ορθής αξιοποίησης και διαχείρισής του, αφού για αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιχειρησιακή στρατηγική του οργανισµού έχει δοµηθεί µε τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει αυτό το «πλεονέκτηµα» επενδύοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή του.

Ανεξαρτήτως της εργασιακής του θέσης στον οργανισµό, το ανθρώπινο δυναµικό επιλέγεται µε αυστηρά κριτήρια, τα οποία δεν άπτονται µόνο των ακαδηµαϊκών του γνώσεων. Δίνουµε µεγάλη έµφαση στην προσωπικότητα, στο ήθος και στην ηθική, στη συναισθηµατική νοηµοσύνη και σε συµπεριφορές που αποπνέουν σεβασµό προς τον συνάνθρωπο, αφού αυτές είναι και οι βασικές αξίες της εταιρικής µας κουλτούρας. Η παροχή ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος µε ίσες ευκαιρίες και κίνητρα διαρκούς ανάπτυξης εγγυάται την υψηλή απόδοση και τη δέσµευση στις βασικές αρχές του οργανισµού.

Ως συνέπεια αυτού, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, από τον Δεκέµβριο του 2022, έχει λάβει Πιστοποίηση από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων ως Εργοδότης Ισότητας. Οι εν λόγω πιστοποιήσεις είναι αποτέλεσµα της υποβολής φακέλου από τον κάθε υποψήφιο οργανισµό, που να αποδεικνύει ότι ο οργανισµός, µέσω των πρακτικών που εφαρµόζει, προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους στην αγορά εργασίας, εξαλείφοντας κάθε µορφής διάκριση. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στην Κύπρο αυτή την Πιστοποίηση έχουν λάβει µόνο 60 εταιρείες, γεγονός που µε βεβαιότητα καθιστά την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ως ένα εργοδότη επιλογής.

Η πιστοποίηση αυτή, σε καµία περίπτωση δεν αποτελεί τυχαίο και αποσπασµατικό γεγονός, αλλά την επιβράβευση της απόφασης της Διοίκησης και των προσπαθειών του Τµήµατος Ανθρωπίνου Δυναµικού να δηµιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον αποδεσµευµένο από όποια µορφή ανισότητας, υγιές και ασφαλές για τον εργαζόµενο, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε µία κοινή τροχιά µε τον οργανισµό, πάντοτε µε αξιοκρατικά κριτήρια, σεβασµό προς όλα τα µέρη και όλα αυτά σε σαφή πλαίσια ηθικής, που συνάδουν µε το όραµα και την πολιτκή της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

Οι πρακτικές που εφαρµόζει ο οργανισµός στην καθηµερινή λειτουργία του, αλλά και οι δικλείδες που έχει δηµιουργήσει ώστε να επισηµαίνονται ή να αποφεύγονται τυχόν παρεκκλίσεις, ξεπερνούν τα όσα ορίζει η Εργασιακή Νοµοθεσία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες πρακτικές που εφαρµόζονται στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ:

Διαδικασίες Πρόσληψης

H διαδικασία πρόσληψης ενός εργοδοτούµενου στην Πολυκλινική Υγεία εστιάζει µόνο στα χαρακτηριστικά του ατόµου που σχετίζονται µε τις απαιτήσεις µιας θέσεις εργασίας και αποφεύγει οποιαδήποτε µορφή διάκρισης προς τους υποψηφίους.

Εγκυµοσύνη

Η εγκυµοσύνη δεν αποτρέπει την εργοδότηση µίας υποψήφιας αν θεωρηθεί κατάλληλη για τη θέση.

Διαδικασία Συνέντευξης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αποφεύγονται ερωτήσεις προσωπικού τύπου που µπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις και που δεν αφορούν τη διεκπεραίωση των καθηκόντων του υποψηφίου, όπως είναι η ηλικία, η εθνικότητα, η οικογενειακή κατάσταση, τυχόν προβλήµατα υγείας που δεν επηρεάζουν το συγκεκριµένο είδος εργασίας κλπ.

SAMSUNG CSC

Σύστηµα Αµοιβών

Στην Πολυκλινική υπάρχει δοµηµένο σύστηµα αµοιβών και εξέλιξης (career ladder), όπου οι αυξήσεις και η εξέλιξη των εργαζόµενων γίνονται µε βάση την αξιολόγηση, η οποία συνδέεται µε το σύστηµα αµοιβών και τις κλίµακες µισθών, χωρίς κανέναν διαχωρισµό. 

Συµφιλίωση επαγγελµατικής – οικογενειακής ζωής

– Ευέλικτο ωράριο εργασίας

– Παροχή αποστειρωµένου δωµατίου για λεχώνες εργαζόµενες

– Παροχή δώρων σε εργαζόµενες και εργαζόµενους που αποκτούν παιδί

Παρενόχληση/σεξουαλική παρενόχληση

Ο οργανισµός ενθαρρύνει το προσωπικό, εάν θεωρήσει ότι υπήρξε θύµα οποιασδήποτε παρενόχλησης, ανεξάρτητα από τη µεταξύ τους ιεραρχική σχέση, να καταγγείλει την εν λόγω συµπεριφορά στο Τµήµα Ανθρώπινου Δυναµικού ή στο Τµήµα Ασφάλειας και Υγείας.

Προληπτική Ιατρική

– Στις εργαζόµενες του οργανισµού προσφέρεται ετησίως δωρεάν Μαστογραφία και υπέρηχος Μαστού, στοχεύοντας στην πρόληψη.

– Στους εργαζόµενους του οργανισµού προσφέρεται δωρεάν εξέταση για τον Προστάτη

– Παροχή εκπτώσεων για τους εργαζόµενους σε διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία.

Παροχές διευκολύνσεων  προς τους εργαζόµενους

– Εργασία από το σπίτι όταν η εργασιακή θέση το επιτρέπει και σε ειδικές περιπτώσεις κωλύµατος του εργαζόµενου

– Άδεια ασθενείας έως 3 ηµέρες µε πλήρεις αποδοχές.

Διαρκής Επαγγελµατική Κατάρτιση & Εκπαίδευση

– Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ παρέχει σαφή κίνητρα διαρκούς κατάρτισης του προσωπικού της, µέσα από πλήρως επιδοτούµενα προγράµµατα, αναλαµβάνοντας ακόµη και την επιδότηση µεταπτυχιακών προγραµµάτων, ως σαφή επένδυση στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναµικού, η οποία είναι απολύτως συνυφασµένη µε την εξέλιξη και ανάπτυξη του οργανισµού.

Πέραν της πιστοποίησής της ως Εργοδότης Ισότητας, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ έχει λάβει βραβεύσεις και από ιδιωτικούς φορείς, µετά από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, όπως αυτή της παροχής ευκαιριών στους νέους. Παρέχοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν την επαγγελµατική τους σταδιοδροµία στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, παρέχεται ταυτόχρονα και η απαιτούµενη ενδυνάµωσή τους µέσα από προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης και εξειδίκευσης.

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, έχοντας ενταχθεί στο ΓεΣΥ από τον Σεπτέµβριο του 2023, συνεχίζει την 37χρονη πορεία της, µε την εταιρική της κουλτούρα να διατηρείται απολύτως ανθρωποκεντρική, είτε πρόκειται για τους ασθενείς της, είτε για το ανθρώπινο δυναµικό της. Αυτό αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά της και σηµαντικό παράγοντα της κατάταξής της ως Εργοδότης Επιλογής!