Νέος εκούσιος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για την πολυτελή κατοικία του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του. 

Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σφυρί που προγραμματίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου 2023. Έτσι, τώρα προγραμματίστηκε ένας νέος πλειστηριασμός για τις 27 Μαρτίου 2024, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 4,2 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι η κληρονομιά του εκλιπόντος επιχειρηματία έχει τεθεί σε εκκαθάριση με δικαστικές αποφάσεις ύστερα από αίτηση των κληρονόμων του και συγκεκριμένα της χήρας του Ανδρέα Βγενόπουλου, Αρετής Σουβατζόγλου, καθώς και των δύο παιδιών του, της Μελίνας και του Φίλιππου Βγενόπουλου. Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ο δικηγόρος Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος έχει τεθεί ως διαχειριστής της περιουσίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, ζήτησε από το αρμόδιο δικαστήριο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την άδεια -όπως προβλέπεται από το νόμο- για την εκποίηση του εν λόγω ακινήτου το οποίο αποτελούσε κάποτε την κατοικία του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το πολυτελές ακίνητο

Συγκεκριμένα, το ακίνητο, που ξεχωρίζει για τον πύργο 16 μέτρων που διαθέτει, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533,41 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος. Εντός του άνω οικοπέδου υφίστανται: α) ένα κτίριο μονοκατοικία συνολικής επιφανείας 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων 1.212,86 τ.μ. είναι κύριας χρήσης και 391,86 τ.μ. είναι βοηθητικής χρήσης, το οποίο (κτίριο μονοκατοικία) αποτελείται από παλαιό κτίσμα κατασκευασμένο προ του έτους 1950 και νέο κτίσμα κατασκευασμένο με οικοδομική άδεια του έτους 2002 και β) μία ανοικτή κολυμβητική δεξαμενή στον περιβάλλοντα χώρο, επιφανείας 102,80 τ.μ. Η υπολειπόμενη δόμηση είναι 200,50 τ.μ., η οποία μπορεί να κατασκευασθεί ως ισόγεια κάλυψη κτιρίου.