Στην Κύπρο και στην Swissport Cyprus ένα από τα οκτώ βραβεία Καλής Πρακτικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA).

Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας στις 14 Νοεμβρίου 2022, η Swissport Cyprus, ανάμεσα σε 38 συμμετοχές από 22 χώρες, βραβεύτηκε με ένα από τα οκτώ βραβεία Καλής Πρακτικής που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (EU–OSHA), εκπροσωπώντας την Κύπρο στο εξωτερικό.

Τα βραβεία είχαν ως στόχο να προωθήσουν καινοτόμες πρακτικές για τη διαχείριση της ασφάλειας και υγείας στον εργασιακό χώρο με βασικό άξονα την πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων και την αναγνώριση επιτυχημένων και αειφόρων πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των κινδύνων που τις προκαλούν. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Ασφάλειας και Υγείας της Swissport Κύπρου Χρίστος Χρίστου και o Μάριος Ανδρέου ο οποίος συμμετείχε στις δοκιμές του Liftsuit στην Κύπρο. Τον συντονισμό της Εκστρατείας στην Κύπρο με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ» είχε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ως ο Εθνικός Εστιακός Πόλος του EU-OSHA στην Κύπρο και σ’ αυτή συμμετείχαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η συμμετοχή της Swissport Κύπρου είχε θέμα «Wearable Exoskeletons to Better Manage Manual Handling at Airports» και την εισαγωγή δοκιμών του Liftsuit, μιας πρωτοποριακής στολής υποστήριξης χειρωνακτικής μετακίνησης φορτίου. Το Liftsuit αποτελεί φορετό εξωσκελετό σχεδιασμένο από την εταιρεία Auxivo σε συνεργασία με την Swissport International (μητρική εταιρεία) ο οποίος υποστηρίζει  τις κινήσεις ανύψωσης κατά τη διάρκεια χειρισμού αποσκευών, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη σωματική καταπόνηση των εργαζομένων. Η καινοτομία αυτή συμβάλλει στη μείωση του φόρτου εργασίας, της εξάντλησης και της κόπωσης με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της μακροχρόνιας ευημερίας και ευεξίας των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτή την καινοτομία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Swissport Cyprus έχει βραβευτεί και από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Swissport Cyprus στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.