Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο φόρτος εργασίας των Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού επιχειρήσεων, εάν και εφόσον περάσουν και τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές για το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι μέσω του συστήματος να γίνει ηλεκτρονική απογραφή όλων των εργαζομένων του τόπου αλλά και των όρων εργασίας τους.

Για αποφυγή προβλημάτων, οι εργοδοτικές οργανώσεις ήδη ζητούν ενημέρωση και εμπλοκή στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εργασίας, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, έχουν ήδη ενημέρωση από αδελφές οργανώσεις στην Ελλάδα όπου τέθηκε σε επαφή το Εργάνη II αλλά και σε πιλοτική φάση η ψηφιακή κάρτα εργασίας, πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, με αποτέλεσμα οι θέσεις που έχουν ανοίξει για λειτουργούς και διαχειριστές του Εργάνη να είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Με τη ζήτηση, για την ώρα, στην Ελλάδα να ξεπερνά την προσφορά, σκηνικό που δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και στη χώρα μας. Όταν και εφόσον περάσουν από τη Βουλή οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα όσα προγραμματίζει το Υπουργείο Εργασίας.    ΡΙΣ