Σε νέο κάλεσμα σε δανειολήπτες για άμεσες και διαφανείς λύσεις διευθέτησης πιστωτικών διευκολύνσεων προχώρησε η Themis Portfolio Management Limited (“Themis”)

Συγκεκριμένα η εταιρεία με ανακοίνωση της και σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και της απόφασης της για αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τους δανειολήπτες για εξεύρεση γρήγορων, διάφανων και συναινετικών λύσεων διευθέτησης πιστωτικών διευκολύνσεων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας αναλαμβάνει να παρέχει γραπτή απάντηση εντός 30 ημερών σε δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων οι οποίες εξασφαλίζονται με κύρια κατοικία αξίας μέχρι €350 χιλ., οι οποίοι θα αποστείλουν γραπτή πρόταση για διευθέτηση των υποχρεώσεων τους μέχρι τις 30/09/2023. Όσοι δανειολήπτες προτιμούν να απευθύνονται στη Themis  για συνάντηση, αυτή θα διευθετείται εντός 15 ημερών.

Οι δανειολήπτες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για αναδιάρθρωση των δανείων τους. Η Themis διαθέτει λύσεις αναδιάρθρωσης σχεδιασμένες για δανειολήπτες με διαφορετικά εισοδήματα και δυνατότητες αποπληρωμής. Οι λύσεις αναδιάρθρωσης που προσφέρονται έχουν σχεδιαστεί με βάση την τρέχουσα αξία της κατοικίας ή το τρέχον υπόλοιπο του δανείου, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο. Αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες ενδέχεται να εξασφαλίσουν διαγραφή ενός μέρους των τόκων και του κεφαλαίου, εφόσον τηρούν το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία οι εκποιήσεις στη Βουλή: Παίγνια σε βάρος των πολιτών

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι πολλοί δανειολήπτες έχουν ερωτήσεις ή αμφιβολίες σχετικά με το υπόλοιπο των οφειλών τους καθώς και σε σχέση με  τον υπολογισμό των επιτοκίων τους.  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δανειολήπτες μπορούν να αποταθούν σε 3 κορυφαίους ανεξάρτητους λογιστικούς οίκους, οι οποίοι θα συνεργαστούν μαζί τους για την επιβεβαίωση του υπολοίπου των οφειλών τους χωρίς οποιοδήποτε κόστος για τους ίδιους.

Πρόκειται για μια γρήγορη, διάφανη και στοχευμένη διαδικασία. Η Themis ευελπιστεί πως οι δανειολήπτες θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να επιλύσουν ένα πρόβλημα που τους περισσότερους απασχολεί εδώ και 10 ή περισσότερα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το έντυπο για υπολογισμό του υπόλοιπου των οφειλών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Themis.

Η ανακοίνωση αφορά πιστωτικές διευκολύνσεις που ανήκουν στις εταιρείες:

THEMIS PORTFOLIO MANAGEMENT HOLDINGS LIMITED,

THEMIS PORTFOLIO (H3) MANAGEMENT HOLDINGS LIMITED

THEMIS PORTFOLIO (S1) MANAGEMENT HOLDINGS LIMITED