Σημαντικές πρωτοβουλίες και πλούσια δράση τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, αναπτύσσει τον Σεπτέμβριο ο Invest Cyprus, με σκοπό την προώθηση της στρατηγικής του για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, ο Invest Cyprus, δίνοντας έμφαση στον ζωτικό τομέα της νέας τεχνολογίας και καινοτομίας, συμμετέχει σε εξειδικευμένες επιχειρηματικές εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίες συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Invest Cyprus έλαβε μέρος στις 5 Σεπτεμβρίου στο Sigma Balkan & Cis που έγινε στη Λεμεσό και στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων από 700 εταιρείες.

Ο οργανισμός συμμετείχε επίσης στο WN Cyprus Conference που έγινε στις 12–13 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, και στο οποίο έλαβαν μέρος 300 ενδιαφερόμενες εταιρείες του τομέα ηλεκτρονικών παιχνιδιών από 50 χώρες.

Επιπλέον, διοργάνωσε στοχευμένο roundtable στο Δουβλίνο (Ireland Roundtable) προωθώντας την Κύπρο ως αναπτυσσόμενο κόμβο υψηλής τεχνολογίας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Μάριος Ταννούσης.

Προστίθεται ότι ο οργανισμός θα λάβει μέρος στο France Digitale που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, μια πανευρωπαϊκή σύναξη που συγκεντρώνει γύρω στις 3000 ενδιαφερόμενους επενδυτές και ιδιοκτήτες start up εταιρειών, ενώ θα συμμετάσχει στο Reflext 2023 που θα γίνει στη Λεμεσό μεταξύ 20-21 Σεπτεμβρίου και στο οποίο μετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας και διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσουν ο Πρόεδρος, και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Ευγένιος Ευγενίου και Μάριος Ταννούσης, αντίστοιχα.

Συμπληρώνεται ότι ο Invest Cyprus θα συμμετάσχει στην έκθεση iFX Expo International που θα γίνει στην Κύπρο στις 21 Σεπτεμβρίου, η οποία συνήθως συγκεντρώνει 100 ομιλητές και 4000 συμμετέχοντες και στην οποία γίνονται B2B συναντήσεις για συνεργασίες στον τομέα των διαδικτυακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες του Invest Cyprus στοχεύουν στην προβολή της Κύπρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλκυση και νέων ξένων επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη δράση του οργανισμού, o Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Μάριος Ταννούσης ανέφερε ότι «με άξονα τη στρατηγική μας που αφορά την προσέλκυση επιχειρήσεων του τομέα υψηλής τεχνολογίας και ταλέντων, δίνουμε το “παρών” μας σε κάθε σημαντική επιχειρηματική εκδήλωση στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσουμε στη χώρα μας κι άλλες νέες επενδύσεις».

Πρόσθεσε πως από τις επαφές σε αυτές τις εκδηλώσεις εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Κύπρος θεωρείται ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με τον Invest Cyprus να συνεχίζει αυτή την έντονη δράση του, γιατί πιστεύει ότι με αυτές τις κινήσεις δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές να πετύχουμε τους στόχους του στον τομέα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.