Αποχωρεί έπειτα από 6 χρόνια από τη θέση του προέδρου του ΚΕΒΕ ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, καθώς συμπλήρωσε τις δύο επιτυχημένες κατά γενική εκτίμηση θητείες που δικαιούται, με βάση το καταστατικό του Επιμελητηρίου και ήδη οι υποψήφιοι μνηστήρες για τη θέση ετοιμάζονται να κτίσουν συμμαχίες, ώστε να κερδίσουν τη μάχη της διαδοχής.

Πρώτος τον χορό -σε σχέση με την εκλογική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2023- έσυρε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου, ο οποίος σε δημόσια παρέμβαση του ξεκαθάρισε ότι τον ενδιαφέρει και θα διεκδικήσει την προεδρία του ΚΕΒΕ. Πληροφορίες του Insider αναφέρουν πως άλλα δύο γνωστά στελέχη κάνουν σκέψεις για να διεκδικήσουν την προεδρία, χωρίς μέχρι σήμερα να προχωρήσουν σε επίσημες εξαγγελίες.

Ο λόγος για τον νυν πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Κύπρου και νυν αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη και τον νυν πρόεδρο του ΕΒΕ Λευκωσίας Μιχάλη Μουσιούττα, οι οποίοι ενδεχομένως να ενδιαφερθούν.

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως θεωρούν απίθανο να ενδιαφερθεί στην παρούσα φάση άλλο στέλεχος πέραν αυτών των τριών. Για τον νέο πρόεδρο, στην ουσία θα ψηφίσουν 105 εκλέκτορες του ΚΕΒΕ και συγκεκριμένα 24 μέλη από τη Λευκωσία, 21 από τη Λεμεσό, ενώ από άλλους 20 εκλέκτορες έχουν Λάρνακα, Πάφος και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα, το ΚΕΒΕ πολύ σύντομα θα προσλάβει οίκο ο οποίος θα τρέξει τη διαδικασία σε σχέση με τον αντικαταστάτη του γενικού γραμματέα Μάριου Τσιακκή, ο οποίος αφυπηρετεί τον Φεβρουάριο του 2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ΔΣ του ΚΕΒΕ τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει για τον οίκο που θα αναλάβει τη διαδικασία εξεύρεσης του διαδόχου του Μάριου Τσιακκή. Στην ουσία, ο οίκος, μέσω ανοικτής διαδικασίας θα προχωρήσει σε προσωπικές συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων για τη θέση και θα δώσει short list στο νέο ΔΣ του ΚΕΒΕ, για να αποφασίσει τον διάδοχο του κ. Τσιακκή. Για τη θέση θεωρείται δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν και στελέχη που εργάζονται σήμερα στο Επιμελητήριο.

[email protected]