Παράταση ζωής πήρε το Neo Plaza, καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Insider, δεν βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος επενδυτής στον δημόσιο πλειστηριασμό που έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου για το εκπτωτικό χωριό της Κοκκινοτριμιθιάς.

Η προσπάθεια για πώληση μέσω ηλεκτρονικού συστήματος πλειστηριασμού έγινε στην ιστοσελίδα www.eauction-cy.com και η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης ήταν στα €10,5 εκατ., ενώ το ποσό εγγύησης έχει οριστεί στο €1,050,000.

Το ακίνητο, το οποίο ανήκει σήμερα στην Astrobank και για το οποίο οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό μέσω δικαστικού διατάγματος (θεωρώντας πως ήταν πολύ χαμηλή η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης) αποτελείται από εκπτωτικό χωριό «ανοικτού τύπου», με ονομασία ‘ΝΕΟ PLAZA’, κτισμένο περί το 2019, σε ένα επίπεδο (ισόγειο).

Το εν λόγω ακίνητο έχει συνολικό εμβαδό 35,133 τ.μ. στο οποίο εμπεριέχονται:

  • 38 καταστήματα λιανικής πώλησης, 10 χώροι εστίασης, υπεραγορά, πλυντήριο αυτοκινήτων και παιδότοπος συνολικού εμβαδού περί των 13,310 τ.μ.
  • Διάδρομοι διακίνησης, χώροι υγιεινής και μεγάλος αριθμός ακάλυπτων χώρων στάθμευσης.
    Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια πώλησης, η Astrobank θα πρέπει να βγει με δεύτερο πλειστηριασμό το αργότερο σε περίοδο μέχρι 6 μηνών, βάζοντας χαμηλότερη τιμή πώλησης. Εάν δεν βρεθεί αγοραστής, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου και του να αγοράσει η ίδια η τράπεζα το ακίνητο, έναντι των δανείων που είχαν συνάψει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες (dept to asset).