Στην παρουσία της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου και μελών της Ενωσης Κοινοτήτων Πάφου, η γνωστή για την προώθηση της παραδοσιακής γαστρονομίας, Γιωργούλα Χριστοδούλου, ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία εργαστηρίου της στον χώρο του Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου Αγροτικών Επαγγελμάτων στην κοινότητα Κοίλης.

Στον χώρο θα παρασκευάζεται παραδοσιακό ψωμί και εδέσματα απ΄οπου θα μπορεί ο καθένας να τα προμηθεύεται, ενώ θα παραδίδονται και μαθήματα μαγειρικής, αφού η Γιωργούλα Χριστοδούλου εδω και αρκετά χρόνια διδάσκει τα μυστικά της Κυπριακής γαστρονομίας στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας.

Το Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων, τόνισε στον χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, κατασκευάστηκε ως συγχρηματοδοτούμενο έργο με το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κόστισε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Εξυηρετεί τόσο την Κοίλη στην οποία βρίσκεται, ανέφερε, όσο και άλλες 11 κοινότητες της ευρύτερης περιοχής. Στόχος του έργου είναι να εκπαιδεύονται σε αυτό γεωργοί και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής και να παρουσιάζονται διάφορα προγράμματα.

Το Κέντρο αποτελείται από υπόγειο και δύο ορόφους, είπε η Έπαρχος Πάφου, στους οποίους υπάρχουν εργαστήρια, προπαρασκευαστικές υποδομές, εκθεσιακός χώρος, χώρος εκδηλώσεων, συνεδριακό κέντρο, γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Κοίλης, Μιχάλης Ευθυμίου, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα η χρησιμοποίηση του νέου έργου για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας από μια παραδοσιακή μαγείρισσα της περιοχής.

Το Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων αποτελεί ένα πνεύμονα ζωής για την Κοίλη, είπε ο κοινοτάρχης, και η έναρξη της λειτουργίας του εργαστηρίου παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από την κυρία Γιωργούλα Χριστοδούλου σηματοδοτεί την περαιτέρω αξιοποίηση και αναγνώριση του έργου.

Η ίδια η κ. Γιωργούλα Χριστοδούλου, δήλωσε ότι πέραν της επιτόπιας παρασκευής τοπικών εδεσμάτων, στο επιμορφωτικό αυτό κέντρο θα γίνονται μαθήματα και σεμινάρια για την παρασκευή γαστρονομικών προιόντων του τόπου.