Το πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας αναμένεται να εγκριθεί τελικά στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή δήλωσε στον «Φ» πως τα μέτρα που ετοιμάστηκαν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού για την αυριανή συνεδρία. Επίσης, σημείωσε πως η ανακοίνωση των νέων μέτρων αναμένεται να γίνει αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίασή τους από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς.

Αρχικά τα μέτρα θα ανακοινώνονταν περί τα τέλη του μήνα, ωστόσο λόγω του πολέμου στο Ισραήλ η Κυβέρνηση σπεύδει να προλάβει νέα άνοδο στο κόστος της ενέργειας. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τα μέτρα θα είναι άμεσα και μεσοπρόθεσμα και η πλειοψηφία τους θα είναι στοχευμένα. Επιπρόσθετα, κάποια από τα μέτρα παρόλο που θα είναι οριζόντια, παράλληλα θα είναι και στοχευμένα, δηλαδή παρόλο που θα επωφελείται από αυτά μεγάλη μάζα του πληθυσμού, θα υπάρχουν και περιορισμοί.

Όπως μας λέχθηκε, στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η οριζόντια επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος από το κράτος, ωστόσο αυτή πιθανό να είναι κλιμακωτή και να σταματά σε ένα όριο κατανάλωσης κιλοβατώρων. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ περιλαμβάνεται και το νέο σχέδιο για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων χωρίς αρχικό κεφάλαιο εγκατάστασης. Επίσης, θα περιληφθούν και τα σχέδια προώθησης της προσιτής κατοικίας, καθώς και κάποια επιδόματα που λαμβάνουν ευάλωτοι πολίτες.