Στον πάγο βρίσκονται οι παλαιές υποθέσεις της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου για την σύνθεση της Επιτροπής.

Κατά τη συζήτηση σήμερα του προϋπολογισμού της ΕΠΑ στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, η πρόεδρος της ΕΠΑ Εύα Παντζαρή, δήλωσε πως υπάρχουν δύο αντικρουόμενες αποφάσεις  δικαστηρίων, επισημαίνοντας πως «αναμένουμε την απόφαση του Εφετείου για τη σύνθεση της Επιτροπής (για την νομιμότητα των αποφάσεων (παλιών) για την έκβαση της έφεσης για την σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Παράλληλα απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως οι παλαιές υποθέσεις βρίσκονται στον πάγο λόγω της έφεσης στη δικαστική απόφαση.

Εξάλλου, στο γραπτό σημείωμα της ΕΠΑ, αναφέρεται πως οι στρατηγικές επιδιώξεις της Επιτροπής, είναι η διασφάλιση και η αποκατάσταση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, ώστε οι αγορές να είναι ανοικτές και οι επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις και δίκαια. Παράλληλα, στους στόχους της ΕΠΑ είναι η διασφάλιση του αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις αγορές, μέσω του ελέγχου των συγκεντρώσεων των επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, στους στόχους είναι η βελτίωση της ευημερίας των καταναλωτών, μέσω της παροχής αγαθών και υπηρεσιών σε χαμηλότερη τιμή, καλύτερη ποιότητα κα εξυπηρέτηση. Τέλος, στις προτεραιότητες της είναι η διασφάλιση των συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον τομέα συστημάτων καρτών πληρωμής, προς όφελος των εμπόρων, των καταναλωτών και των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.