Tην έγκριση της περιβαλλοντικής αρχής εξασφάλισε έργο με εκτιμώμενο κόστος €3 εκατ. πλέον ΦΠΑ, που αφορά στην στην κατασκευή και λειτουργία γραμμικού πάρκου κατά μήκος του ποταμού Γιαλιά, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιδαλίου και της κοινότητας Πέρα Χωρίου-Νήσου.

Η κατασκευή του προτεινόμενου πάρκου αναμένεται να διαρκέσει περίπου 18 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών και οι κύριες συνιστώσες του έργου είναι ο σχεδιασμός πεζόδρομου ή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Γιαλιά, σε μήκος 3χιλ.  περίπου.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου υπαίθριων χώρων για την κάλυψη των αναγκών άθλησηςψυχαγωγίας των κατοίκων της περιοχής, η ανάδειξη της περιοχής, η προσέλκυση ατόμων με εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά αλλά και τουριστικά ενδιαφέροντα (πχ. οικοτουρισμού, εκπαιδευτικού και αθλητικού τουρισμού) καθώς και η άρση παράνομων επεμβάσεων στην κοίτη του ποταμού Γιαλιά.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης 44 χώρους στάθμευσης, πάρκο των σκύλων, παιχνιδότοπους και παρατηρήτρια της φύσης και της πτηνοπανίδας.

Τέλος, ο σχεδιασμός του προτεινόμενου γραμμικού πάρκου, έχει ως στόχο αυτό να είναι εύκολα προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, καθώς και άτομα με παιδικά καροτσάκια.