Συμφωνία έχει επιτευχθεί μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας Chevron σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Insider».

Την πληροφορία για την συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της εταιρείας επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου χωρίς όμως να σχολιάσει περαιτέρω .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του «Insider» η Chevron έχει αποδεχτεί την χρήση της πλωτής μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου (FPU) για τις ανάγκες αξιοποιήσεις του κοιτάσματα Αφροδίτη που ενδεχομένως παράλληλα να το αξιοποιήσει και για άλλα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι η Chevron, διαχειρίστρια του «Αφροδίτη» βρισκόταν σε συζητήσεις με την κυπριακή Κυβέρνηση, έπειτα από την απόρριψη του τροποποιημένου πλάνου ανάπτυξης του «Αφροδίτη», με το χρονοδιάγραμμα επίλυσης της διαφοράς να είχε επεκταθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Βασική αιτία της διαφοράς είναι η απάλειψη της πρόνοιας για πλωτή μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου (FPU) πάνω από το κοίτασμα, με την εταιρεία να προτείνει τη σύνδεση του κοιτάσματος μέσω αγωγού με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας στην Αίγυπτο.