Στο 2,4% διαμορφώθηκε το Νοέμβριο ο ετήσιος ρυθμός του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπου ήταν 3,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,5%, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, καταγράφηκε αύξηση 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022, η μεγαλύτερη μεταβολή στις κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών παρατηρήθηκε στα εστιατόρια και ξενοδοχεία με αύξηση 7,1% ενώ στέγαση ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο παρουσίασαν αύξηση 2,5%. Αντίθετα ετήσιες μειώσεις σημειώθηκαν στις μεταφορές με 2,6% και στις επικοινωνίες με 1,5%.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023, οι μεταφορές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μεταβολή με μείωση 4,5%, ακολουθούμενες από τη στέγαση, ύδρευση ηλεκτρισμός και υγραέριο με μείωση 1,9%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά με άνοδο 8,4%  και στα Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 6,5%.