Για 14η χρονιά ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, Δημιουργός και Ιδιοκτήτης της easy family of brands και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation βραβεύει τη Δικοινοτική Επιχειρηματικότητα – Stelios Bi-Communal Business Cooperation Awards, προσφέροντας το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ, σε 10 νικήτριες, διμελείς δικοινοτικές επιχειρηματικές ομάδες.

Τα Stelios Bi-Communal Awards έχουν καταστεί θεσμός στην Κύπρο και διοργανώνονται από το 2009, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μέχρι σήμερα, προστίθεται, η αξία των Βραβείων περιλαμβανομένου και του φετινού ποσού των 200.000 ευρώ, ανέρχεται στα €4.390.000.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Διαγωνισμός Βραβείων Δικοινοτικής Επιχειρηματικότητας, επικεντρώνεται και φέτος, αποκλειστικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ (10.000 ευρώ για κάθε επιχειρηματία – μέλος της διμελούς ομάδας).

Αιτήσεις στα Stelios Bi-Communal Awards, μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, κάνοντας κλικ στο σχετικό link στην ιστοσελίδα του Stelios Philanthropic Foundation www.steliosfoundation.com.cy. Αφού κατεβάσουν και συμπληρώσουν την αίτηση, θα πρέπει να την αποστείλουν μέσω email στον κ. Μάριο Μισιρλή [email protected].

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τους όρους των Βραβείων, στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι των οποίων η επιχείρηση, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον δέκα χιλιάδων ευρώ και εργοδοτεί άλλο ένα άτομο, πέραν του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει επίσης να υποβληθούν αποδεικτικά στοιχεία της κοινής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο κοινότητες.

Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών, είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος στα Stelios Awards και να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την πιο πάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια.

Η Τελετή Απονομής των Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στα Κεντρικά Γραφεία του Stelios Philanthropic Foundation, στην οδό Μάρκου Δράκου 5, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στο θεσμό των Δικοινοτικών Βραβείων, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι «η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καλλιεργεί και ενδυναμώνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων».