Την έντονη αντίδραση του ΔΗΚΟ προκάλεσε η επιστροφή από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου,  των προσχεδίων των νομοσχέδιων που αφορούν τις πολλαπλές συντάξεις πίσω στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για την επιστροφή των νομοσχέδιων λήφθηκε στην χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργού  Οικονομικών να προχωρήσει στην ετοιμασία νομοσχεδίων που αφορούν τη ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων. «Ορθά το Υπουργείο έστειλε αυτά τα νομοσχέδια στη Βουλή για διαβούλευση, καθώς οι βουλευτές είναι ενδιαφερόμενα μέρη και έπρεπε να ζητηθεί η άποψη τους για τα νομοσχέδια, όπως προνοεί και η σχετική νομοθετική διαδικασία» προσθέσε.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως διαφωνεί με τα κόμματα που αρνούνται να μπουν στο συγκεκριμένο διάλογο, τονίζοντας πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί και πρέπει να επιλυθεί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία εδώ και καιρό και πρέπει επιτέλους να ρυθμιστεί. «Είμαστε αισιόδοξοι πως η παρούσα διακυβέρνηση θα επιλύσει και αυτό το ζήτημα, όπως και πολλά άλλα που παρέμεναν ως εκκρεμότητες στο παρελθόν γιατί κάποιοι δεν ήθελα να τα αγγίξουν» καταλήγει.