Νωρίτερα θα πρέπει να υποβληθούν φέτος τα αιτήματα για στελέχωση των υπουργείων, των κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών με γενικό γραμματειακό προσωπικό.

Αντί τα αιτήματα να υποβληθούν τον Ιούνιο, όπως προηγουμένως, θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικό (ΤΔΔΠ), με εγκύκλιο του αναφέρει πως, λόγω της επικείμενης πλήρωσης θέσεων βοηθών γραμματειακών λειτουργών, οι γενικές διευθύνσεις των υπουργείων/ υφυπουργείων και ανεξάρτητων αρχών καλούνται όπως αποστείλουν,, μόνο για αυτή τη φορά, το σύνολο των αιτημάτων σε γενικό γραμματειακό προσωπικό, τόσο των ίδιων διοικήσεων όσο και όλων των τμημάτων/υπηρεσιών και επαρχιακών γραφείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους, μέχρι τις 30 Απριλίου του 2024.

Με προηγούμενη εγκύκλιο του, τον Ιανουάριο, το ΤΔΔΠ υποδείκνυε πως τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν εντός Ιούνιου.

Στη νέα του εγκύκλιο, το ΤΔΔΠ τονίζει πως για σκοπούς σωστής και ομοιόμορφης τήρησης της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων, τα υπουργεία/ υφυπουργεία και ανεξάρτητες υπηρεσίες θα πρέπει να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε γραμματειακό προσωπικό, συμπληρώνοντας ειδικό πίνακα.

«Εξυπακούεται ότι οι διοικήσεις πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογούν όλα  τα αιτήματα στελέχωσης σε γενικό γραμματειακό προσωπικό που προέρχονται από τα τμήματα, υπηρεσίες και επαρχιακά γραφεία τους και να προωθούν προς εξέταση στο ΤΔΔΠ, μέσω του συγκεκριμένου πίνακα μόνο, τα απολύτως επείγοντα αιτήματα, ένεκα και της μεγάλης στενότητας σε διαθέσιμο γενικό γραμματειακό προσωπικό» καταλήγει.