Αν και νεόδμητο, το νέο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Εργασίας παρουσιάζει κάποια προβλήματα, αφού μπάζει νερά σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης, με τον κατασκευαστή του έργου να έχει επιχειρήσει έως τώρα δύο – τρεις φορές να επιλύσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, το πρόβλημα εντοπίστηκε με την ολοκλήρωση της μετακόμισης του Υπουργείου Εργασίας στο κτήριο Μετροπόλιταν, επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, λίγο πριν το τέλος του 2023.

Με τις πρώτες βροχές υπήρξε διαρροή νερού από την οροφή στον τελευταίο όροφο του κτηρίου. Συγκεκριμένα, η διαρροή επηρεάζει τον 19ο όροφο, στον οποίο βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο μάλιστα φαίνεται να αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση.

Για αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν γίνει μέχρι στιγμής διάφορες εργασίες, αλλά βάσει των ίδιων πληροφοριών, η διαρροή φαίνεται να μην σταμάτησε εντελώς. Ενόψει τούτου, ο κατασκευαστής του έργου προχώρησε εκ νέου σε εργασίες, ενώ για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί και τα Δημόσια Έργα, που επίσης επισκέφθηκαν την οροφή του. Η επίλυση ή μη του προβλήματος όπως εκτιμάται θα φανεί στη νέα έντονη βροχόπτωση…

Το Philenews επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Ζαχαριάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στον τελευταίο όροφο του κτηρίου μετά από έντονη βροχόπτωση και πως το ζήτημα αντιμετωπίζεται. Ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε πως το κόστος των πρόσθετων εργασιών επιβαρύνει τον κατασκευαστή/πωλητή, βάσει και του σχετικού συμβολαίου που υπήρξε και που καλύπτει περίοδο ευθύνης δύο περίπου χρόνων. Ο γ.δ. του Υπουργείου Εργασίας ανέφερε επίσης πως για το ίδιο διάστημα υπάρχει σε ισχύ και εγγυητική επιστολή (σ.σ. γύρω στα 3 εκατ. ευρώ περίπου).

Υπενθυμίζουμε ότι στο κτήριο Μετροπόλιταν έχουν μετακομίσει από το παλιό κτήριο επί της Λεωφόρου Βύρωνος που παρουσίαζε πολλά προβλήματα τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας.

Το νέο κτήριο αγοράστηκε από το κράτος έναντι €21.315.000, πλέον ΦΠΑ.

Το πρώην Υπουργείο Εργασίας, που σχεδίασε ο πατέρας του νυν Υπουργού Μεταφορών, αποτελεί περιουσία του ΤΚΑ και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η τύχη του, αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνουν έργα και ακολούθως να ενοικιαστεί σε κυβερνητικά τμήματα.