Την πλάτη στο Υπουργείο Οικονομικών γύρισαν οι εκπρόσωποι του  ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, οι οποίοι δεν προσήλθαν στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποία θα συζητούνταν τα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις. Επικαλέστηκαν τη αποστολή στα κόμματα των γνωματεύσεων της Νομικής Υπηρεσίας για τα νομοσχέδια.

Επίσης, δεν παρευρέθηκαν γιατί δεν κλήθηκε στη σύσκεψη ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, όπως είχαν ζητήσει στην προηγούμενη συνάντηση για το ίδιο θέμα.

Στη συνάντηση προσήλθαν μόνο εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και του Βολτ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έστειλε νωρίτερα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, με την οποία αναφέρει πως από την στιγμή που δεν έλαβαν τις νομικές γνωματεύσεις άλλα και επειδή στη σύσκεψη δεν θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως είχαν ζητήσει τα κόμματα, δεν υπάρχει λόγος πραγματοποίησης της συνάντησης και θα πρέπει να συγκληθεί άλλη για το θέμα. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του, για να μπορέσουν να εξετάσουν τα νομοσχέδια θα πρέπει να έχουν γραπτών τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την συνταγματικότητα ή αντισυνταγματικότητα των κυβερνητικών νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου που εκκρεμούν στη Βουλή.

Επίσης, σημειώνει πως το ΔΗΚΟ είχε εισηγηθεί να κληθεί στη σύσκεψη και εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για να παραθέσει τις θέσεις της, τόσο για τα νομοσχέδια όσο και για τις προτάσεις νόμου που εκκρεμούν για το ίδιο θέμα στη Βουλή.

«Από τη στιγμή που ούτε το ένα, ούτε το άλλο έχουν γίνει, θεωρούμε πως δεν υπάρχει αντικείμενο της σημερινής συνάντησης και ως εκ τούτου θα αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες σας πριν συγκληθεί οποιαδήποτε άλλη συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλος ένας λόγος για τον οποίο τα συγκεκριμένα κόμματα δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν η απουσία από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού και του γενικού διευθυντή του υπουργείου Γιώργου Παντελή.

Όπως μας λέχθηκε, ο μεν υπουργός είχε άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις και συσκέψεις, ενώ ο γ.δ. απουσιάζει στο εξωτερικό.

Κομματική πηγή εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την απουσία των δύο αξιωματούχων και τη διεξαγωγή της σύσκεψης στην παρουσία μόνο τεχνοκρατών.

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, μας λέχθηκε πως κάποια από τα κόμματα που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη είχαν ενημερώσει για την απουσία τους.

Υπενθυμίζεται πως χθες το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε στα  κόμματα τις απαντήσεις της Νομικής Υπηρεσίας στα ερωτήματα που είχαν υποβάλει κατά την πρώτη συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, που στάλθηκε στα κόμματα, στο έγγραφο περιλαμβάνονται οι  απαντήσεις της Νομικής Υπηρεσίας ως προς τα ερωτήματα που άπτονται της νομικής πτυχής του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστολή της η Νομική Υπηρεσία αναφερόμενη στις νομικές γνωματεύσεις που ζήτησαν τα κόμματα, σημειώνει, πως τόσο οι γνωματεύσεις όσο και δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται στην κατοχή συγκεκριμένης Ανώτερης Λειτουργού Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, την οποία κατονομάζει.