Τον ερχόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο διεθνές συνέδριο με θέμα τη διαφθορά. Το συνέδριο πραγματοποιείται από την Ειδική Αντιπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για καταπολέμηση της διαφθοράς, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε συνεργασία με την κυπριακή Βουλή.
 
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ίδια η Βουλή δεν συμμορφώθηκε ακόμη –από τα τέλη του 2018– με τις υποδείξεις της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ζητήματα της διαφθοράς – GRECO όπου, μεταξύ άλλων, απαίτησε την εφαρμογή κώδικα ηθικής και δεοντολογίας για τους βουλευτές. Έτσι, λοιπόν, βουλευτές συνεχίζουν ανενόχλητοι να νομοθετούν για τα καλά και τα συμφέροντα τους.
 
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία βουλευτή – δικηγόρου με την οποία απαγορεύονται οι παρακολουθήσεις συνομιλιών και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ δικηγόρων και πελατών.
 
Την ίδια ώρα, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τον επικείμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Επιτροπή Ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια των ΠΕΠ…    
 
ΜΧΣ