Στο ΑΚΕΛ δεν τα βάζουν κάτω και συνεχίζουν ακόμα πιο έντονο το φλερτ προς τον Αχιλλέα Δημητριάδη για να πει το «ναι» και να είναι υποψήφιος για την Δημαρχία Λευκωσίας.

Παρά το ότι και ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει πει πώς λόγω προσωπικών υποχρεώσεων του είναι πολύ δύσκολο να μπει στην μάχη των τοπικών εκλογών, εντούτοις στην Εζεκία Παπαϊωάννου δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, ελπίζοντας ότι τελικά θα καταφέρουν να πείσουν τον γνωστό δικηγόρο να αποδεχτεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην φαρέτρα του ΑΚΕΛ υπάρχει μια δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε γνωστή δημοσκοπική εταιρεία για λογαριασμό του και στην οποία, ο Αχιλλέας Δημητριάδης φαίνεται να κερδίζει σε όλα τα σενάρια την μάχη για τη Δημαρχία, τόσο σε ποσοστά όσο και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι αναγνωρίσιμος και θεωρείται ότι γνωρίζει τα θέματα της Λευκωσίας. «Είναι κρίμα με αυτά τα δεδομένα να μην διεκδικήσει εκλογή ο Αχιλλέας Δημητριάδης», ανέφερε στον «Φ» πηγή από την Εζεκία Παπαϊωάννου.

Ο γνωστός δικηγόρος, γιος του Λέλλου Δημητριάδη, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό και θα επιδιωχθεί αμέσως μετά την επιστροφή του μία νέα συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος μαζί κατά την οποία θα του θέσουν τα δεδομένα της δημοσκόπησης, επιδιώκοντας να κρατήσουν σε πρώτη φάση το θέμα ανοικτό και σε τελική φάση να τον πείσουν να μπει στη μάχη για το Δήμο της πρωτεύουσας.

Πέντε στη δημοσκόπηση του ΔΗΣΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημοσκόπηση της Πινδάρου για την επιλογή του υποψηφίου για το νέο Δήμο της πρωτεύουσας. Νατάσα Πηλείδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Πετρίδης, Χρύσανθος Φάκκας και Νίκος Νουρής, βρίσκονται στη λίστα των πιθανών υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η έρευνα, οπόταν και θα προχωρήσει η διαδικασία με πρόταση προς το Πολιτικό Γραφεία για λήψη απόφασης.

Επιστολή Αννίτας σε πολιτικούς αρχηγούς

Επιστολή προς όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΕΛΑΜ, απέστειλε χθες η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου κοινοποιώντας τους την πρόταση της για τους κατεχόμενους Δήμους και ζητώντας τους κοινή συνάντηση. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, μέσω ανακοίνωσή της, προτείνει προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις καθώς και στους προσφυγικούς φορείς, όπως καταβληθούν προσπάθειες για υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.

«Οι συνθήκες σήμερα απαιτούν να στείλουμε στους συμπολίτες μας όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας για το εθνικό μας θέμα, που για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Η πρώτη αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα ήταν θετική για συζήτηση του θέματος καθώς όπως αναφέρουν, γίνονται και από μέρους τους ανάλογες σκέψεις. Απ’ εκεί και πέρα θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες και να υπάρξει συναίνεση, ούτως ώστε να μην στηθούν τελικά κάλπες.