Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Ονησίφορος Ιορδάνους, Χρίστος Αγγελίδης, Ελένη Σταύρου, Μάριος Πελεκάνος, Χριστιάνα Ξενοφώντος, Κυριάκος Χατζηγιάννης (εκ μέρους του υπέβαλε ο συνεργάτης του, Δημήτρης Κοτσιεκκάς), ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Λουκάς Φουρλάς έχουν επίσημα υποβάλει υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στις Ευρωεκλογές.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων είχαν όλα τα μέλη της παράταξης που είχαν εγγραφεί μέχρι την 4η Νοεμβρίου.

Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 για την επιλογή των υποψηφίων και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι πέραν των έξι, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία. Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 για να επικυρώσει την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Πιο αναλυτικά, υποψηφιότητα υπέβαλαν ο πρώην Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο Ονησίφορος Ιορδάνους, Πανεπιστημιακός-Οικονομολόγος, ο Χρίστος Αγγελίδης, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Ελένη Σταύρου Ευρωβουλευτής, ο Μάριος Πελεκάνος Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ, η Χριστιάνα Ξενοφώντος, Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού φόρουμ, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης Βουλευτής, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τέως υπουργός Οικονομικών και ο Λουκάς Φουρλάς Ευρωβουλευτής.

Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα της προέδρου για υπόδειξη αριστίνδην υποψηφίου, ανήκει αποκλειστικά στην κ. Αννίτα Δημητρίου αν και δεν έχει γίνει γνωστό εαν τελικά θα το χρησιμοποιήσει.

Ο Λουκάς Φουρλάς

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Εκ μέρους του κ. Χατζηγιάννη, υποψηφιότητα υπέβαλε ο Δημήτρης Κοτσιεκκάς

Η Χριστιάνα Ξενοφώντος

Η ανάρτηση Χατζηπαντέλα

Ο Μάριος Πελεκάνος

Η Ελένη Σταύρου