Από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ το περιμέναμε. Δεν εξέφρασαν ποτέ άποψη άλλην από την ιδεολογικοποίηση του συμβιβασμού και της ήττας, τη νομιμοφροσύνη με τις επιταγές της Γερμανίας και, φυσικά, της Τουρκίας. Ούτε από το ΕΛΑΜ περιμέναμε κάποια αντίδραση για τον Κούρδο Κενάν Αγιάς. Αν ήταν δε από το χέρι τους, θα τον έστελναν απευθείας στα τουρκικά μπουντρούμια, άβουλοι να στηρίξουν τον αγώνα του κατά του τουρκικού φασισμού.

Από το ΔΗΚΟ, παραπλανημένοι κι εμείς από μια δήθεν πατριωτική και ανθρώπινη στάση, περιμέναμε κάτι περισσότερο. Έστω από κάποιους βουλευτές. Μια δήλωση, μια ανακοίνωση, 2-3 υπογραφές όπως τότε με την υπόθεση του άλλου Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ και την τότε πρωτοβουλία του Γιώργου Περδίκη. Τι άλλαξε σήμερα; Αποδέχτηκαν το τουρκικό αφήγημα περί κουρδικής «τρομο- κρατίας»; Ντύθηκαν εξουσιαστές και νομιμόφρονες και δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τη Γερμανία;

Θλίψη και απογοήτευση. Ένας άνθρωπος μεταφέρεται στη Γερμανία και η πλειοψηφία των βουλευτών και των κομμάτων (πλην ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων) σφυρίζει αδιάφορα, συμμετέχοντας στο αρρωστημένο παιχνίδι της Τουρκίας. Γιατί; Τι έταξαν οι Γερμανοί στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και θυσιάζουμε έναν αγωνιστή για να μην κοπεί η κλωστή; Κοιμούνται τις νύχτες όσοι δεν έβγαλαν άχνα για τον Κενάν Αγιάς; Ρητορικό το ερώτημα. Ντροπή σας.

ΑΛ.ΜΙΧ.