Την απόρριψη της έφεσης του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 16 Μαΐου ακολούθησε μια ειδησούλα, διοχετευμένη προφανώς από το Προεδρικό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έλεγε, θα θέσει το θέμα του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα ενώπιον του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

«Το κράτος δεν μπορεί να μην ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό ένταλμα», μετέφερε αυτός που διοχέτευσε την είδηση και οι πληροφορίες αναφέρονταν σε συζήτηση με τον Σολτς για τον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Εν τέλει, ο Πρόεδρος πήγε στη Γερμανία, 24 και 25 Μαΐου, συζήτησε με τον Γερμανό Καγκελάριο για το Κυπριακό και άλλα ζητήματα, αλλά δεν μας είπε τίποτα για τον Κενάν Αγιάς. Άραγε, δεν πρόλαβαν να το κουβεντιάσουν; Δεν βρήκε χρόνο να θέσει το ζήτημα ο Πρόεδρος, μεταξύ των τόσων σοβαρών ζητημάτων όπως η εμπλοκή της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις και η συνεργασία για το φυσικό αέριο; Ντράπηκε να του αναφέρει οτιδήποτε επειδή δήθεν έχουμε υποχρεώσεις ως κράτος-μέλος της ΕΕ; Θα μας ενημερώσει ή έχει τζετ λαγκ;

ΑΛ.ΜΙΧ.