Μια φωτογραφία με την ιδία μαζί με την Άντρη Αναστασιάδη και την Μεράλ Ακιντζί, δημοσίευσε ξανά πρόσφατα η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Τη συνόδευσε με μια μακροσκελή πολιτική ανάλυση, με την οποία άσκησε έντονη κριτική στο Νίκο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κραν Μοντανά. «27 Ιουνίου 2017 Κραν Μοντανά! Βλέποντας ξανά αυτή τη φωτογραφία σχεδόν έξι χρόνια μετά, νοιώθω ανάμεικτα συναισθήματα!

Τίποτα δεν προμήνυε εκείνη τη στιγμή, εξ’ ου και το πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπα μας, δικό μου της Μεράλ Ακιντζί και της Άντρης Αναστασιάδου, πως δέκα μέρες μετά, τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017, τα πάντα θα κατέρρεαν σαν χάρτινος πύργος και θα ακολουθούσε το απόλυτο χάος, που σταθερά μας οδήγησε στην σημερινή τραγική πραγματικότητα», έγραψε μεταξύ άλλων σημειώνοντας πώς είναι της άποψης πώς δεν ήταν προς το συμφέρον του Ακιντζί η διαδικασία να τερματιστεί. «Όσο αφορά όμως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι είχε ήδη αποφασίσει να μην προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις», έγραψε. Η κ. Μαρκουλλή, ήταν τότε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Φ.Δ.