Πάλι καλά που επισημάνθηκε από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Κουκουμά, ότι δεν διαφέρει ο περιορισμός από την απομόνωση, διότι αν διαβάσει κανείς μόνο τις δηλώσεις του Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, θα υποθέσει πως ο Κενάν Αγιάς έζησε ζωή και κότα στις κυπριακές φυλακές.

Δυστυχώς, όμως, δίκαιο έχει ο κ. Κουκουμάς και το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, που διαπίστωσαν και διακοίνωσαν ότι με την έναρξη της απεργίας πείνας, ο Κούρδος αγωνιστής τέθηκε σε περιορισμό στο κελί του, του απαγορεύτηκε ο προαυλισμός και η επικοινωνία με τους οικείους του

Μόνο μετά από παρέμβαση της κ. Λοττίδη, του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στον προαυλισμό, ενώ καθόλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας, δεν του επιτράπηκε η επίσκεψη από τον αδερφό του. Κατά τα άλλα, η Διεύθυνση των Φυλακών χρειάστηκε μια ολόκληρη βδομάδα για να απαντήσει στον δικηγόρο του Αγιάς, σχετικά με εξέταση από γιατρό της επιλογής του, ο οποίος τον είδε μόλις πέντε ώρες πριν μεταφερθεί στη Γερμανία.

Και είναι χυδαίο να λέγεται ότι «έπαιζε ακόμα και σκάκι με συγκρατούμενούς του» -ναι, ακούστηκε κι αυτό στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- για έναν άνθρωπο που βρίσκεται τώρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Γερμανία, χωρίς λόγο. Μα, ο κ. Καπνουλλάς αισθάνεται ότι οι Κεντρικές Φυλακές έκαναν «περισσότερα απ’ ό,τι έπρεπε» για τον Κούρδο αγωνιστή που δεν έπρεπε να περάσει ούτε μέρα εκεί μέσα. Θα επανέλθουμε.
ΑΛ.ΜΙΧ.