Οι κινηματογραφικές αίθουσες παραμένουν, σε όλον τον κόσμο, κλειστές λόγω της πανδημίας και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιο πλάνο για να ξανανοίξουν σύντομα με ασφάλεια, υποδεχόμενες ευρύ κοινό. Και οι μεγάλες εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών, η μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν μεταθέσεις στο μέλλον της εμφάνισης πολλά αναμενόμενων ταινιών.

Τελευταίο θύμα, το σίκουελ του «Spider-Man: Far From Home»: Αρχικά, η Sony είχε δώσει ημερομηνία τη 16η Ιουλίου 2021, στη συνέχεια τη μετέθεσε για 5 Νοεμβρίου του 2021 και τώρα η καινούργια ημερομηνία είναι 17 Δεκεμβρίου 2021. Πλέον, στον προγραμματισμό εμφάνισης στις αίθουσες, το σίκουελ πήρε τη θέση της ταινίας «Avatar 2», η οποία μετατέθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Σε παρόμοιες κινήσεις προχώρησε και η Marvel Cinematic Universe: η εμφάνιση του «Black Widow» επαναπρογραμματίστηκε για 6 Νοεμβρίου του 2020, αυτή της ταινίας «The Eternals» για 12 Φεβρουαρίου 2021 ενώ το «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» θα προβληθεί στις 7 Μαΐου του 2021. Κατά συνέπεια, το «Thor: Love and Thunder» πάει στις 11 Φεβρουαρίου του 2022 και το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» στις 25 Μαρτίου του 2022.

Το σίκουελ, τέλος, της ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse» της Sony Pictures Animation είναι προγραμματισμένο για τις 7 Οκτωβρίου του 2022, μετά τη μετάθεση κατά έξι μήνες η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Επίσης, είναι βέβαιο είναι ότι οι πολυαναμενόμενες, big budget ταινίες του 2020 κι ειδικά τα blockbusters του καλοκαιριού, θα μας έρθουν ως χριστουγεννιάτικα δώρα ή θα μας υποδεχτούν το 2021. Επ’ αόριστον ανέβαλλε η Disney την έξοδο της «Mulan» στις αίθουσες, ομοίως και το «The French Dispatch» του Γουες Άντερσον, ενώ το επόμενο «Star Wars» και τα πρώτα sequel του «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον μεταφέρονται κατά ένα χρόνο.

Ο Κάμερον ανέλαβε να ενημερώσει τους θαυμαστές ο ίδιος, στο λογαριασμό του στο twitter, όπου εξήγησε ότι, ενώ τα γυρίσματα του live-action μέρους των ταινιών συνεχίζονται στη Νέα Ζηλανδία, η παραγωγή του VR κομματιού, στο Λος Άντζελες, καθυστερεί, με αποτέλεσμα η ημερομηνία εξόδου του Δεκεμβρίου 2021 να είναι, πια, ανέφικτη. «Κανείς δεν νιώθει πιο απογοητευμένος από εμένα γι’ αυτή την καθυστέρηση,» μοιράζεται ο Κάμερον.

Όπως φαίνεται, τα τέσσερα σίκουελ του «Avatar», που ήδη απέχουν μια δεκαετία από την πρώτη ταινία, θα μοιραστούν στις επόμενες χρονιές, με το «Avatar 5» να βγαίνει στις αίθουσες το 2028. 

Το «Tenet», η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, θα βγει πρώτα εκτός και μετά εντός Αμερικής, με σκοπό να μην χαθεί τελείως το καλοκαίρι αλλά και εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας που τόσο παθιασμένα στηρίζει ο δημιουργός του.

Τα τελευταία νέα αναφέρουν πως η ταινία θα βγει στις 26 Αυγούστου σε 70 διεθνείς αγορές, ανάμεσά τους ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι όμως και η Κίνα. Στην Ελλάδα η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 27 Αυγούστου σε διανομή της Tanweer.

Στη συνέχεια, στις 3 Σεπτεμβρίου, θα βγει στην Αμερική. Εδώ έγκειται η μεγάλη ελπίδα της Warner αλλά και όλου του κινηματογραφικού κόσμου ότι μέχρι τότε η πανδημία θα έχει καταλαγιάσει και θα μπορούν πλέον τα σινεμά ν’ ανοίξουν και να γεμίσουν χωρίς φόβο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ