Διεθνές σεμινάριο και διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας διοργανώνει τον Μάιο το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με τον διεθνούς αναγνώρισης μαέστρο και καθηγητή διεύθυνσης ορχήστρας Μιχάλη Οικονόμου.

Το σεμινάριο και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθούν από τις 20 μέχρι τις 24 Μαΐου και θα δώσει την ευκαιρία σε δέκα νέους, ανερχόμενους μαέστρους από όλο τον κόσμο να εργαστούν συστηματικά για πέντε μέρες με τον Μιχάλη Οικονόμου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και να διευθύνουν στην τελική συναυλία μπροστά σε κοινό, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ταυτόχρονα, οι νεαροί μαέστροι θα διαγωνιστούν μεταξύ τους κερδίζοντας ως έπαθλο μια ολόκληρη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε επόμενη καλλιτεχνική περίοδο.

O Μιχάλης Οικονόμου έχει δημιουργήσει και διδάσκει το μοναδικό πανελλήνιο masterclass διεύθυνσης ορχήστρας της Ελλάδας, καθώς επίσης και τέσσερα διεθνή ετήσια σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας (Ουγγαρία- Μάλτα- Ρουμανία- Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι αιτητές μπορούν να πληροφορηθούν για το Διεθνές Σεμινάριο και Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας της Σ.Ο.Κ. και να αιτηθούν για συμμετοχή στον σχετικό σύνδεσμο.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Θέατρο Παλλάς με το ρεπερτόριο να αφορά των Μότσαρτ (Συμφωνία αρ. 41 και Don Giovanni: Εισαγωγή), Μπετόβεν (Συμφωνία αρ. 7 και Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 62) και Μάλερ (Adagietto από τη Συμφωνία αρ. 5).

Η προθεσμία αιτήσεων είναι μέχρι τις 8 Απριλίου και θα ισχύσει προτεραιότητα σύμφωνα με τη σειρά υποβολής. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν μέχρι τις 22 Απριλίου. Μόνο 10 μαέστροι θα γίνουν αποδεκτοί ως ενεργοί συμμετέχοντες.

Κάθε μαέστρος θα έχει στη διάθεση του μέχρι 90 λεπτά δοκιμών με την ορχήστρα και 50 λεπτά με τα δύο πιάνα. Όλοι οι ενεργοί συμμετέχοντες θα διευθύνουν στην τελική συναυλία. Ο νικητής θα επιλεγεί από τους μουσικούς της ορχήστρας και θα προσκληθεί να διευθύνει μία ολόκληρη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε προσεχή καλλιτεχνική περίοδο.