Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου της Αρχιεπισκοπής σε αρχαιολογικό χώρο

Μετά τον Δήμο Γεροσκήπου και την Κίνηση Σωτηρίας Πάφου, και το ΑΚΕΛ αντέδρασε έμπρακτα στην έγκριση από τα αρμόδια κρατικά τμήματα της άδειας ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας από την Αρχιεπισκοπή σε χώρο στην παραλία της Γεροσκήπου όπου έχουν αντοπισθεί σημαντικές αρχαιότητες.

Το ΑΚΕΛ οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή που προγραμματίζεται η ανάπτυξη, με κεντρικό αίτημα την διαφύλαξη του σπουδαίου για την Γεροσκήπου και ολόκληρη την Πάφο χώρου αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας. Ο Επαρχιακός Γραμματέας του κόμματος, Αντρέας Φακοντής, σε χαιρετισμό του επεσήμανε ότι το κόμμα συντάσσεται με την δημοτική αρχή και τους φορείς και πολίτες που αντέδρασαν στην συγκεκριμένη απόφαση, απαιτώντας όπως ο χώρος των αρχαιολογικών ανακαλύψεων διαφυλαχθεί και το έργο των αρχαιολόγων συνεχισθεί απρόσκοπτα.

Όπως και η δημοτική αρχή Γεροσκήπου, το ΑΚΕΛ ζήτησε κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας να αρθεί η απόφαση Πολεοδομίας και Τμήματος Αρχαιοτήτων για πράσινο φως στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου να ανεγείρει εκεί ξενοδοχείο και ξεκαθάρισε ότι θέση του είναι πως οι ανασκαφές πρέπει να συνεχισθούν σε όλη την έκταση στην οποία ήρθαν στο φως οι αρχαιότητες, χωρίς αυτές να αποτελούν απλώς ντεκόρ των σχεδιασμών του ξενοδοχείου.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ μετείχαν οι οικολόγοι περιβαλλοντιστές, άλλα οργανωμένα σύνολα και φορείς, καθώς και πολλοί πολίτες της Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής που ενέκριναν ψήφισμα που καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την πολεοδομική άδεια και να επαναφέρει το τεμάχιο σε καθεστώς προστασίας.