Δεν ψάχνουν όλοι εργασία, κάποια άτομα βγάζουν τους εαυτούς τους εκτός της αγοράς, για προσωπικούς και διάφορους άλλους λόγους. Όσο αφορά την Κύπρο, η έρευνα της Eurostat κατέδειξε πως οι γυναίκες μένουν «σπίτι» σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους άντρες, το ίδιο όμως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στην Κύπρο μεταξύ 25 και 54 ετών που έθεσαν τον εαυτό τους εκτός αγοράς εργασίες είχαν σαν λόγους τις ευθύνες φροντίδας για κάποιο άτομο στην οικογένεια.

Το 2021, το ποσοστό των γυναικών στην ΕΕ (25-54 ετών) που είναι εκτός του εργατικού δυναμικού και δεν αναζητούσαν εργασία ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι των ανδρών (18,5% έναντι 8,2%). Η Κύπρος δεν ξέφυγε από αυτόν τον «κανόνα».  Αναφορικά με τις Κύπριες, το 6% αφορούσε ευθύνη φροντίδας, άλλοι οικογενειακοί λόγοι 1,4%, λόγω αρρώστιας ή αναπηρία 2,9% και τέλος άλλοι λόγοι 6,1%. Οι Κύπριοι άντρες από την άλλη είχαν σαν αιτίες αρρώστια ή αναπηρία με 3% και άλλοι λόγοι 2,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανισότητα στον εργασιακό βίο μεταξύ αντρών-γυναικών

Στην υπόλοιπη ΕΕ

Σημαντικές διαφορές μπορούν να παρατηρηθούν στους λόγους που οι άνδρες και οι γυναίκες μένουν εκτός εργατικού δυναμικού στις ηλικίες 25-54 ετών και δεν αναζητούν εργασία στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα ποσοστά των γυναικών εκτός εργατικού δυναμικού που δεν αναζήτησαν δουλειά λόγω ευθυνών φροντίδας (5,7%) και άλλων οικογενειακών λόγων (2,9%) ήταν σημαντικά υψηλότερα από αυτά των ανδρών. Ακόμα κι αν αυτές οι δύο κατηγορίες ευθυνών φροντίδας και οι άλλοι οικογενειακοί  λόγοι συνδυαστούν για τους άνδρες, το μερίδιο που προκύπτει είναι μόλις 0,5%.

Σε εθνικό επίπεδο, οι γυναίκες εκτός εργατικού δυναμικού στις ηλικίες 25-54 ετών που δεν αναζήτησαν εργασία λόγω ευθυνών φροντίδας ξεπέρασαν το 5% στις μισές χώρες της ΕΕ. Το υψηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Τσεχία με 12,8%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία με 11,0% και την Ιρλανδία με 8,2%. Στην αντίπερα όχθη, τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Δανία με 0,9%, η Σουηδία με 1,5% και η Σλοβενία με 1,8%.

Τέλος, το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών για να ξεπεράσει την ποσοστιαία μονάδα υπήρξε συνδυαστικό ποσοστό, λόγω της ευθύνης φροντίδας και του πιο γενικού όρου «άλλοι οικογενειακοί λόγοι» και καταγράφηκε στην Ιρλανδία με 1,1%. Οι άλλοι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν την εκπαίδευση ή την κατάρτιση, τη συνταξιοδότηση, την αναμονή ανάκλησης για εργασία (απόλυση), την έλλειψη κατάλληλης θέσης εργασίας κτλ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε

Το «πατροπαράδοτο» η γυναίκα είναι αυτή που μένει σπίτι, δεν έχει εκλείψει ακόμη από την κουλτούρα της κυπριακής κοινωνίας, αλλά ούτε και από την ευρωπαϊκή. Στο δίλλημα που προκύπτει «σπίτι ή δουλειά» υπάρχει ακόμη μεγάλο ποσοστό γυναικών, που είτε επιλέγουν είτε τις εξαναγκάζουν οι καταστάσεις να θέτουν τον εαυτό τους εκτός αγοράς εργασίας. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες αναφορικά με την ισότητα των φύλων, ειδικότερα στην αγορά εργασίας, είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερα βήματα ακόμη και στις προηγμένες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.