Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξετάστηκε η υπόθεση του parody λογαριασμού στο twitter με το όνομα της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη με την παραπονούμενη η οποία δέχθηκε έρευνα, να ζητεί την ακύρωση του εντάλματος το οποίο εξασφάλισε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μετά την καταγγελία της Υπουργού. Το Ανώτατο με απόφασή του κρίνει ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση για την ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε πρωτόδικα. 

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της δημιουργού του λογαριασμού και παραπονούμενης Ηλίας Χρίστου και Αλέξανδρος Κληρίδης, «σήμερα δόθηκε άδεια καταχώρησης αίτηση Certiorari με σκοπό την ακύρωση του Εντάλματος έρευνας της οικίας ατόμου που κατ’ ισχυρισμό ήταν η δημιουργός parody λογαριασμού στο Twitter. Εκείνο που σημειώνω είναι ότι ενώπιον του Πρωτόδικου Δικαστηρίου δεν φαίνεται να έχει τεθεί το ακριβές περιεχόμενο της πληροφορίας που έλαβε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας και το κυριότερο ποια ήταν η πηγή της εν λόγω πληροφορίας, για να μπορέσει το Δικαστήριο να καταλήξει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στην απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο, σημειώνει πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, δεν φαίνεται να προέβη σε εκτίμηση του υλικού που τέθηκε ενώπιον του, προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα εαν δημιουργείται από το Νόμο η «εύλογος υποψία», δεχόμενο τη θέση της Αστυνομίας, αφού στη βάση των γεγονότων που τέθηκαν ενόρκως ενόπιον του Δικαστηρίου, δεν υπάρχει εύλογη αιτία  να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα εν λόγω αδικήματα, ότι η αιτήτρια είχε σχέση με αυτά και ότι εντός της οικίας της βρίσκονταν τα αναζητούμενα αντικείμενα.
 
Σημείωσε ακόμη πως δε καμία περίπτωση δεν προκύπτει επαρκής σύνδεση της μαρτυρίας με τα υπό διερεύνηση αδικήματα αλλά και με την ίδια την παραπονούμενη, στο σπίτι της οποίας διενεργήθηκε η έρευνα της Αστυνομίας. 
 
Οι δικηγόροι της παραπονούμενης ζητούν ακύρωση του εντάλματος έρευνας, ενώ επί της απόφασης, ο Γενικός Εισαγγελέας, έχει δικαίωμα να φέρει ένσταση εντός τεσσάρων ημερών. 

Πηγή: philenews