Την Τετάρτη συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, το οποίο σε μια στημένη διαδικασία (υπό την έννοια ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη) θα ψήφιζε ώστε να επιτραπεί η είσοδος ιδιωτικών οχημάτων στη λεωφόρο Μακαρίου.

Ο γράφων πήγε στην αίθουσα συνεδριάσεων με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές. Ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, απευθυνόμενος σε μένα μού είπε ότι τον φέρνω σε δύσκολη θέση, διότι του ζήτησαν και άλλοι δημοσιογράφοι να παρευρεθούν και τους είπε όχι λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Έστρεψα το βλέμμα στην αίθουσα και δεν θυμάμαι πόσοι φορούσαν μάσκα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Αυτό όμως δεν απασχολούσε τον δήμαρχο. Τη στιγμή εκείνη, επικεφαλής δημοτικής ομάδας ανέφερε στον δήμαρχο, πως ένας σύμβουλος δεν θα παρευρισκόταν, οπόταν δεν θα υπήρχαν επιπλέον άτομα με την παρουσία μου. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 

Κύριε δήμαρχε, όταν μια συνεδρία είναι ανοικτή δεν ζητάμε άδεια να την παρακολουθήσουμε. Ήμουν εκεί εκ μέρους της εφημερίδας και των αναγνωστών της (τους οποίους δεν σεβάστηκες) και όχι ως άτομο. Ούτε και με βρήκες μέσα στις κουτσιές του παππού σου. Και αν η σχέση σου με τη δημοκρατία περνά κρίση, δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι.   

 ΒΑΣ ΒΑΣ