Σειρά διαδικτυακών δράσεων για όλη την οικογένεια με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Εστιάζονται σε διάφορους άξονες όπως  εικαστικές τέχνες, δημιουργική γραφή, μαγειρική κ.ά. 
Η πρώτη με τίτλο «Ζωντανεύω Αρχαίες Μορφές» προσκαλεί τα παιδιά να εμπνευστούν από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Μπορούν να διαλέξουν μία ή περισσότερες μορφές από τα προσχέδια της συνεργάτιδας του Ιδρύματος κεραμίστριας Σουζάνας Πετρή, να φανταστούν πώς θα ήταν η ζωή τους στην αρχαία Κύπρο και να τις ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας ό,τι υλικά θέλουν.
Η δεύτερη δράση με τίτλο «Fill the Museum with your Voice» διοργανώνεται σε συνεργασία με τον οργανισμό Ιδεόγραμμα. Προσκαλείται ο κόσμος να περιηγηθεί στις συλλογές του Ιδρύματος μέσα από την ιστοσελίδα και τις φωτογραφίες του στο Facebook και στο Instagram και να γράψει ένα ποίημα, μέχρι 40 στίχους ή ένα κείμενο μέχρι 400 λέξεις, εμπνευσμένο από κάποιο αντικείμενο των συλλογών του Ιδρύματος. Η τρίτη δράση με τίτλο «Δημιουργική γραφή», γίνεται σε συνεργασία με τον καθηγητή δημιουργικής γραφής Σταύρο Λαμπράκη. Τα παιδιά προσκαλούνται να γίνουν σεναριογράφοι χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους σκηνή από ταινία της αρεσκείας τους, να εμπνευστούν και να γράψουν το δικό τους σενάριο.
Η τέταρτη δράση με τίτλο «Η Τέχνη Ανακυκλώνει (4 – 100 χρόνων)», διοργανώνεται σε συνεργασία με πρότυπα εργαστήρια τεχνών. Η δραστηριότητα «Φτιάχνω τη δική μου πόλη» γίνεται σε συνεργασία με το πρότυπο Κέντρο Τεχνών και Εικαστικής Θεραπείας Νεφέλες. Προσκαλούνται παιδιά και ενήλικες να φτιάξουν μια πόλη –πραγματική ή φανταστική– από ανακυκλώσιμα υλικά  που μπορούν να τα βρουν  στο σπίτι τους. Η δραστηριότητα «Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις…. (Οδυσσέας Ελύτης)» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Καλλιτεχνούπολη εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης.  Το ΠΙΤΚ προσκαλεί όλους «να φέρουμε την άνοιξη φτιάχνοντας λουλούδια με ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, τη δημιουργική μας σκέψη και την καλή μας διάθεση». Η πέμπτη δράση με τίτλο «Μαγειρεύω κυπριακά» γίνεται σε συνεργασία με το Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής. 
Τα παιδιά με την οικογένειά τους καλούνται να χρησιμοποιήσουν συνταγές παραδοσιακών κυπριακών φαγητών.
Το ίδρυμα καλεί όλους όσοι δημιουργήσουν έργα μέσα από αυτές τις δράσεις να στείλουν φωτογραφία με μήνυμα στη επίσημη σελίδα στο Facebook. Αργότερα, θα παρουσιαστούν σε διάφορες μορφές και δράσεις. Πληροφορίες: facebook.com/boccf, 22128171.