Η Τσεχία, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε τους υπουργούς Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έκτακτη σύνοδο στις 9 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Γιόζεφ Σικέλα.

Η έκτακτη σύνοδος θα εξετάσει προτάσεις όπως ένα πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή παρεμβάσεις για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στην αγορά, είπε ο Σικέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.000 ευρώ η γερμανική ηλεκτρική ενέργεια

Η γερμανική ηλεκτρική ενέργεια – ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς – ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.000 ευρώ, καθώς εντείνεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η ανοδική κίνηση έρχεται μετά από μια χαοτική Παρασκευή, όταν οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία αυξήθηκα πάνω από 25%, την ώρα που η Ρωσία περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου. Στο μεταξύ, η Γαλλία βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη και με την πτώση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο της γερμανικής ενέργειας για το 2023 σημείωσε άνοδο έως και 6,6% στα 1.050 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο εκτινάχθηκε πάνω από το επίπεδο των 1.000 ευρώ την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ/INSIDER